sâmbătă, 12 septembrie 2015

30 de lucruri bune pe care ai putea să le faci pentru tine

Ţine minte ziua de azi, pentru că este începutul. Azi este ziua care marchează începutul unui nou viitor, curajos.

Iată o listă cu 30 de lucruri pozitive pe care să începi să le faci pentru tine:


1. Petrece-ţi timpul cu persoanele potrivite. – Acestea sunt persoanele de a căror prezenţă te bucuri, pe care le iubeşti şi le apreciezi şi care te încurajează să te îmbunătăţeşti, în diverse moduri sănătoase şi palpitante. Aceşti oameni sunt genul care te fac să te simţi mai în viaţă şi care nu numai că te fac să te accepţi aşa cum eşti, însă de asemenea te acceptă şi îmbrăţişează cine vrei tu să fii, necondiţionat.

2. Dă piept cu probeleme tale, fără rezerve. – Nu problemele din viaţa ta sunt cele care te definesc, ci modul în care reacţionezi şi te recuperezi în urma acestora. Problemele nu vor dispărea dacă nu acţionezi. Fă ce poţi, când poţi şi conştientizează ceea ce ai făcut. Este vorba despre a face paşi mici, în direcţia care trebuie, centimetru cu centimetru. Aceştia sunt cei care contează, ei se adună şi formează metrii şi kilometrii, pe termen lung.

3. Fii sincer cu tine, în absolut orice privinţă. – Fii sincer despre ce este bine, precum şi despre ce este necesar să fie schimbat. Fii sincer despre ce doreşti să obţii şi cine vrei să devii. Fii sincer în fiecare aspect la vieţii tale, întotdeauna, deoarece tu eşti singura persoană pe care poţi conta în orice moment. Cercetează adevărul din sufletul tău, astfel încât să ştii cine eşti cu adevărat. Odată ce faci acest lucru, vei şti şi vei înţelege mai bine unde eşti şi cum ai ajuns acolo, vei fi mai bine pregătit să identifici unde anume vrei să ajungi şi cum.

4. Începe să-ţi faci din propria fericire o prioritate. – Nevoile tale contează. Dacă nu te preţuieşti, dacă nu ai grijă de tine şi nu te susţii, atunci te auto-sabotezi. Ţine minte, este posibil să ai grijă de propriile nevoi în timp ce ai grijă şi de cei din jur. Iar odată ce nevoile tale sunt satisfăcute, vei fi şi mai capabil să îi ajuţi pe cei din jurul tău care au nevoie mai mult.

5. Fii tu însuţi, autentic şi mândru. – Să încerci să fii altcineva este o risipă de cine eşti, de fapt şi de drept. Fii tu însuţi. Îmbrăţişează individualitatea din tine, care are idei, puncte tari şi frumuseţe, ca nimeni altcineva. Fii persoana care ştii tu să fii – cea mai bună versiune a ta – în condiţiile tale. Mai presus de toate, fii autentic cu tine însuţi, iar dacă nu îţi poţi pune sufletul în ceva, mai bine nu o face.

6. Observă şi trăieşte în prezent. – Momentul de acum este un miracol. Acum este singurul moment care îţi este garantat. Acum este viaţă. Încetează să te gândeşti despre cât de minunate vor fi lucrurile în viitor. Încetează să mai sapi în trecut, în ceea ce s-a întâmplat sau nu acolo. Învaţă să fii „aici şi acum” şi experimentează viaţa pe măsură ce se desfăşoară. Apreciază lumea pentru frumuseţea sa, acum.

7. Preţuieşte lecţiile pe care propriile greşeli ţi le oferă. – Greşelile sunt fireşti. Ele stau la baza progresului. Dacă mai şi cazi, din când în când, atunci nu încerci suficient şi nu înveţi. Asumă-ţi riscuri, împiedică-te, cazi şi apoi ridică-te şi încearcă din nou. Apreciază faptul că te împingi, că înveţi, creşti şi că te îmbunătăţeşti. Realizările importante sunt aproape invariabil atinse la capătul unui drum lung, plin de eşecuri. Una dintre „greşelile” de care te temi s-ar putea să fie întocmai pasul către cea mai mare realizare a ta.

8. Fii mai politicos cu tine însuţi. – Dacă ai avea un prieten care ţi-ar vorbi aşa cum o faci tu cu tine însuţi câteodată, cât timp ai mai accepta acea persoană în viaţa ta? Felul în care te porţi cu tine însuţi setează standardele şi pentru ceilalţi. Trebuie să iubeşti cine eşti, altfel nimeni altcineva nu o va face.

9. Începe să te bucuri de lucrurile pe care deja le ai. – Problema cu mulţi dintre noi este că ne gândim că vom fi fericiţi atunci când vom atinge un anumit nivel în viaţă – un nivel la care îi vedem pe alţii trăind (şeful cu biroul mare, acel prieten al unui prieten care are ditamai casa pe plajă etc.). Din păcate, ia ceva timp până ajungi acolo, iar când ai ajuns, cel mai probabil vei avea deja altceva setat în minte. Vei sfârşi prin a-ţi trăi întreaga viaţă muncind pentru ceva nou, fără a te opri să de bucuri de lucrurile pe care le ai acum. Aşa că ia-ţi câteva clipe în fiecare dimineaţă, imediat după ce te trezeşti, pentru a aprecia unde eşti şi ceea ce ai deja.

10.Începe să îţi creezi propria fericire. – Dacă aştepţi ca altcineva să te facă fericit(ă), atunci ai ratat tot. Zâmbeşte pentru că poţi. Alege fericirea. Fii schimbarea pe care ceilalţi doresc să o vadă în lume. Fii fericit(ă) cu cine eşti acum şi lasă pozitivitatea ta să inspire călătoria ta în ziua de mâine. Fericirea este adesea găsită în momentul şi locul în care te decizi să o cauţi. Dacă încerci să găseşti fericirea în oportunităţile pe care le ai, eventual, o vei găsi. Însă dacă în mod constant cauţi altceva, din păcate, asta vei şi găsi.

11. Acordă ideilor şi visurilor tale o şansă. – În viaţă, rar este vorba despre a primi o şansă, ci despre a-ţi acorda una, asumându-ţi un risc. Nu vei fi niciodată 100% sigur(ă) că va funcţiona, însă cu siguranţă (de 100%), nu va merge, atâta timp cât nu faci nimic. În majoritatea cazurilor trebuie doar să o faci! Şi, indiferent de ce se va întâmpla, întotdeauna va fi aşa cum trebuie să fie. Indiferent că reuşeşti sau că înveţi ceva. E un câştig în ambele cazuri.

12. Începe să crezi că eşti pregătit(ă) pentru pasul următor. – Eşti pregătit(ă). Gândeşte-te. Ai tot ce ai nevoie chiar acum, pentru a face următorul pas mic, realist, înainte. Aşadar, îmbrăţişează oportunităţile ce apar în calea ta şi acceptă provocările – acestea sunt daruri care te vor ajuta să creşti.

13. Intră în relaţii noi din motivele potrivite. – Intră în relaţii noi cu persoane oneste, pe care poţi conta şi care reflectă cine eşti tu şi cine ai vrea să fii. Alege-ţi prieteni de care să fii mândru(ă) că îi cunoşti, pe care îi admiri, care îţi oferă iubire şi respect – persoane care îţi pot oferi înapoi bunătatea şi fidelitatea pe care le oferi tu. Şi fii atent(ă) la ce fac oamenii, deoarece faptele unei persoane sunt mult mai importante decât ceea ce spune sau ce spun alţii despre ea.

14. Acordă persoanelor noi pe care le întâlneşti o şansă. – Sună dur, însă nu poţi păstra toţi prietenii pe care ţi i-ai făcut. Oamenii şi priorităţile se schimbă. Pe măsură ce unele relaţii se sting, altele înfloresc. Apreciază posibilitatea unei noi relaţii pe măsură ce renunţi la altele care nu mai funcţionează. Ai încredere în propria judecată. Îmbrăţişează noile relaţii, fiind conştient(ă) că intri pe un teritoriu nefamiliar. Fii pregătit(ă) să înveţi, fii gata pentru o provocare şi pentru a întâlni pe cineva care ar putea să schimbe viaţa ta pentru totdeauna.

15. Fii în competiţie cu versiunea ta anterioară. – Fii inspirat(ă) de alţii, apreciază-i, învaţă de la ei, însă fii conştient(a) că a intra cu ei în competiţie este o pierdere de timp. Eşti în competiţie numai cu o singură persoană – cu tine însuţi, pentru a fi versiunea ta cea mai bună. Ţinteşte să îţi depăşeşti propriile recorduri.

16. Bucură-te de victoriile celorlalţi. – Începe să observi ce îţi place la cei din jur şi spune-le acest lcuru. Să apreciezi cât de minunaţi pot fi cei din jur duce numai la lucruri bune – productivitate, împlinire, pace. Aşadar, bucură-te pentru cei care dau înainte. Bucură-te pentru victoriile lor. Fii recunoscător pentru binecuvântările lor, în mod deschis. Ceea ce se duce se şi întoarce, iar mai devreme sau mai târziu, cei pentru care te bucuri se vor bucura pentru tine.

17. Uită-te la aspectele pozitive ale unei situaţii dificile. – Atunci când lucrurile sunt grele, când eşti jos, respiră de câteva ori şi caută acea parte pozitivă – acel crâmpei de speranţă. Aminteşte-ţi că poţi şi că vei creşte mai puternic din aceste momente grele. Şi rămâi conştient(ă) de binecuvântările şi reuşitele tale – toate acele lucruri din viaţa ta care sunt bune. Concentrează-te pe ceea ce ai, nu invers.

18. Începe să te ierţi pe tine şi pe ceilalţi. – Cu toţii am fost răniţi de propriile decizii sau de deciziile celorlalţi. Iar în timp ce durerea acestor experienţe este normală, câteodată trenează prea mult. Retrăim durerea iar şi iar şi ne este greu să ne eliberăm. Iertarea este remediul. Asta nu înseamnă că ştergi trecutul sau că uiţi ce s-a întâmplat. Înseamnă ce laşi să plece resentimentul şi durerea, iar în loc, înveţi din acea întâmplare şi îţi vezi mai departe de viaţă.

19. Ajută-i pe cei din jurul tău. – Ai grijă de oameni. Ghidează-i, dacă ştii o cale mai bună. Cu cât îi ajuţi mai mult pe ceilalţi, cu atât mai mult vor fi dispuşi şi ei să te ajute. Iubirea şi bunătatea nasc acelaşi lucru – iubire şi bunătate. Şi aşa mai departe...

20. Ascultă-ţi vocea interioară. – Dacă te ajută, discută ideile tale cu cei mai apropiaţi ţie, însă acordă-ţi suficient spaţiu pentru a-ţi urma propria intuiţie. Fii autentic(ă). Spune ceea ce ai de spus. Fă ceea ce simţi în inima ta că este bine să faci.

21. Fii atent(ă) la nivelul de stres şi ia pauze scurte. – Încetineşte. Respiră. Permite-ţi o pauză, recalibrează-te şi mergi înainte cu claritate şi scop. Atunci când eşti cel mai ocupat, o scurtă pauză/vacanţă îţi poate împrospăta mintea şi creşte productivitatea. Aceste pauze scurte te vor ajuta să îţi recâştigi sănătatea mintală şi să poţi reflecta la acţiunile recente, astfel încât să te poţi asigura că eşti în aliniament cu propriile scopuri.

22. Începe să observi frumuseţea momentelor mici. – În loc să aştepţi să se întâmple lucruri mari (căsătorie, copii, acea promovare, câştig la loto), găseşte fericirea în lucrurile mici care se întâmplă în fiecare zi. Lucurile mici precum a bea o cafea dimineaţa, în linişte sau gustul şi mirosul unei mâncări bune, făcute în casă sau momentul în care te ţii de mână cu partenerul. Observând aceste mici plăceri zilnic, o mare diferenţă va fi făcută în calitatea vieţii tale.

23. Acceptă situaţiile atunci când nu sunt perfecte. – Ţine mine – „perfect” este inamicul lui „bun”. Una dintre cele mai mari provocări pentru oamenii care îşi doresc să se imbunatățească pe ei înşişi şi lumea din jur este să înveţe să accepte lucrurile aşa cum sunt. Uneori, este mai bine să accepţi şi să apreciezi lumea şi oamenii aşa cum sunt, decât să încerci să îi faci pe toţi să se confomeze unui ideal (aproape) imposibil. Asta nu înseamnă că ar trebui să acceptăm mediocritatea, însă trebuie să învăţăm să iubim şi să preţuim lucrurile, chiar şi atunci când nu sunt perfecte.

24. Lucrează pentru scopurile tale în fiecare zi. – Ţine minte, călătoria de o mie de kilometri începe cu un singur pas. Indiferent care este visul tău, începe prin a face paşi mici, logici, în fiecare zi, pentru a-l putea realiza. Ieşi şi fă ceva! Cu cât lucrezi mai mult, cu atât mai norocos vei deveni. În timp ce mulţi dintre noi decid la un moment dat din viaţa lor că vor să răspundă chemării pe care o au, numai câţiva mai ageri şi fac ceva în acest sens. Însă „a lucra” pentru asta înseamnă să te dedici complet, până obţii rezultatul final.

25. Fii mai deschis în ceea ce priveşte ce/cum te simţi. – Dacă suferi, acordă-ţi spaţiul şi timpul necesare pentru a suferi, însă fii deschis în această privinţă. Vorbeşte cu cei care îţi sunt apropiaţi. Spune-le adevărul despre ceea ce simţi. Lasă-i să asculte. Simplul fapt că spui ceea ce ai pe suflet deschis este primul pas pentru a te simţi bine din nou.

26. Asumă-ţi responsabilitatea complet pentru propria viaţă. – Asumă-ţi propriile alegeri şi greşeli şi fii dipsus să faci paşii necesari pentru a îmbunătăţi situaţia. Fie preiei frâiele propriei vieţi, fie altcineva o va face. Iar atunci când o va face, tu vei deveni un sclav al ideilor şi viselor lor, în loc să le trăieşti pe ale tale. Tu eşti singurul care poate să controleze în mod direct rezultatele din viaţa ta. Şi nu, nu va fi întotdeauna uşor. Fiecare persoană are o stivă de obstacole în faţa să. Însă trebuie să ne asumăm situaţiile respective şi să depăşim aceste obstacole. Dacă alegi să nu faci asta, alegi practic să trăieşti o viaţă aievea.

27. Hrăneşte-ţi activ cele mai importante relaţii. – Adu bucurie reală şi sinceră în viaţa ta şi a celor pe care îi iubeşti, spunându-le pur şi simplu cât de mult înseamnă aceştia, constant. Nu poţi fi tot pentru toată lumea, însă poţi fi tot pentru câteva persoane. Decide cine sunt acele persoane din viaţa ta pentru care să faci asta şi tratează-le regeşte. Ţine minte, nu ai nevoie de un anumit număr de prieteni, doar de un număr de care poţi fi sigur.

28. Concentrează-te pe lucrurile pe care le poţi controla. – Nu poţi schimba totul, însă întotdeauna poţi schimba ceva. Să îţi pierzi timpul, talentul şi energia emoţională pe ceva care este în afara puterii tale de control reprezintă reţeta perfectă pentru frustrare, durere şi stagnare. Investeşte-ţi energia în lucruri pe care le poţi controla şi acţionează în acest sens acum.

29. Concetrează-te pe posibilitatea unui rezultat pozitiv. – Mintea trebuie să creadă că poate face ceva înainte de a fi capabilă să facă efectiv acel lucru. Modul în care putem depăşi gândurile negative şi emoţiile distructive este de a dezvolta opusul – emoţii pozitive care sunt mai puternice. Ascultă-te când vorbeşti cu tine însuţi şi înlocuieşte gândurile negative cu unele pozitive. Indiferent de cum se prezintă o situaţie, concentrează-te pe ceea ce vrei să se întâmple şi fă următorul pas pozitiv înainte. Nu, nu poţi controla tot ce ţi se întâmplă, însă poţi controla modul în care reacţionezi la acestea. Viaţa tuturor are aspecte pozitive şi negative –fericirea şi succesul tău pe termen lung depind într-o foarte mare măsură de aspectele asupra cărora te concentrezi.

30. Începe să observi cât de bogat eşti acum. – Henry David Thoreau a spus la un moment dat: „bogăţia este abilitatea de a trăi viaţa din plin.” Chiar atunci când treci prin momente grele, este important să priveşti în perspectivă. Nu te-ai culcat flamand aseară. Nu ai dormit afară. Ai avut haine din care să alegi în această dimineaţă. Abia dacă ai transpirat azi. Nu ai petrecut niciun minut în frică. Ai acces la apă potabilă curată. Ai acces la îngrijire medicală. Ai acces la internet. Poţi citi. Unii ar putea spune că eşti incredibil de bogat, aşa că adu-ţi aminte să fii recunoscător pentru toate lucrurile pe care le ai.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...