sâmbătă, 5 septembrie 2015

10 lucruri pe care fetele nu ar trebui să le facă niciodată


Fiecare bărbat are interesul și pasiunea lui pentru o femeie. Fiecare gest și zâmbet este consumat cu poftă, apreciat, admirat și iubit. Dar și analizat. Da, bărbații iubesc cu inima, dar și cu ochii, urechile și cu ambele mâini. Se întâmplă însă că felul de a fi al unei femei te pune pe gânduri. Și cât de frumoasă nu ar fi ea, dacă te uimește nu în cel mai plăcut mod, restul e doar poveste.

Lucruri care sunt a naibii de greu de consumat la o femeie sunt destule. Nu zic nu, e și inversă chestia. Și cu siguranță vor veni comentarii de genul: ”mai bine să vă uitați la voi, că sunteți niște tipi din urma cărora mereu trebuie să repari ceva”. Și asta e corect, uneori. Însă o femeie care vrea un bărbat potrivit alături, care vrea încredere, atitudine bună și dragoste sinceră, nu poate fi doar frumoasă sau doar interesantă.

Dar, revin. Cu 10 lucruri pe care fetele, femeile şi toate reprezentantele sexului frumos nu ar trebui să le facă niciodată.

1. Să bârfească. Bârfa e bună doar într-un singur sens: atunci înțelegi ce reprezintă o femeie cu adevărat, dacă se respectă pe ea și are valori. Dincolo de ce-i place sau nu-i place unui bărbat, e de atitudinea unei femei să înțeleagă că vorba multă nu duce la nimic bun. Mai ales când o transformi în calitate personală.

2. Să tacă. E invers, nu? Și totuși are sens. Femeile au obiceiul să tacă, atunci când le supără ceva și apoi tot ele reproșează că el ar fi trebuit demult să își dea seama de asta. Tăcerea e bună în dragoste, dar nu atunci când poate rupe o relație. Comunicarea e primul pas pentru a apropia un bărbat, mai ales atunci când ceva nu merge bine.

3. Să posede. O femeie trebuie să știe că un bărbat are și prieteni, și părinți, și job, și multe alte chestii care îi iau din timp. O femeie nu trebuie să monopolizeze o discuție: fie că discuția are loc la o cafea, pe o bancă în parc sau în pat. Și trebuie să accepte pe oamenii din jur așa cum sunt ei, fără ”aere” sau ”fiţe”.

4. Să se îmbrace dezbrăcîndu-se. Aici găsești o întreagă teorie. Cică fusta care se termină până la fese este un nou trend în modă, iar hainele cu decolteu provoacă mai multă atracție decât forța unei bombe cu efect întârziat. Unele cred că asta încă mai funcționează. Da, merge pentru bărbații care nu vor căuta niciodată să îți descopere sufletul. În rest, mai multă decență și mia mult respect de sine.

5. Să se creadă mai importante ca bărbații. Să nu mă înțelegeți greșit. Un bărbat singur va prețui și va iubi o femeie, dacă o va ști a lui, corectă și bună. Dar sunt femei care se cred prințese, care vor totul din prima, care nu fac decât să omoare bărbăția unui om care vrea doar să protejeze, să construiască, să susțină. O femeie nu e în fața și nici în spatele bărbatului, e alături de el.

6. Să fie femei de bani gata. Dacă vrei să fii tratată ca obiect, cere bani. Dacă vrei să fii o femeie iubită, cere dragoste. Nu mori de foame alături de bărbatul care te iubește, crede-mă. Dar sigur pierzi respectul și afecțiunea lui odată ce începi să pui preț pentru toate lucrurile pe care le faci. Nu aștepta iubire infinită atunci când te oferi ca marfă și gesturile tale sunt drept servicii. Până la urmă totul e reciproc.

7. Să fumeze și să consume alcool în exces. Nu am nimic cu fetele care au decis că acesta este cel mai bun lucru pe care îl pot face în viața lor. Da, chiar sunt fericit că nu am nimic cu fetele care au decis acest lucru.

8. Să se complexeze de la nimic. Dar chiar de la nimic. Că nu îi şade bine pălăria, că se uită lumea, că spui tâmpenii de la care tot ea râde copios. Să te plimbi desculţ pe stradă, să dansezi în ploaie, să umbli în halat prin cameră, să ieși de la baie mai mult goală, să râzi în maxi-taxi, să dai din mâini când asculți muzica în căști…trăiește viața mai firesc, mai cu dragoste, mai alături de omul iubit. Restul nu e decât rest.

9. Să critice. Să comunice e binevenit, asta va apropia un bărbat. Să spună ce nu-i place e ok, asta va face un bărbat să se corecteze. Dar nu să critice. Dacă în fiecare zi primul lucru pe care îl face ea când vine bărbatul ei acasă e să înceapă cu reproșurile și insatisfacțiile, nimic bun nu mai iese din asta. Dacă cu prima ocazie e pusă pe ceartă, atunci nu faci familie bună din asta. Să încerci să schimbi unele lucruri e normal, dar să transformi un bărbat după propria plăcere e nepotrivit.

10. Să nu asculte. Nu, nu e vorba de momentul ăla când devii dependentă de omul de alături. Să asculți înseamnă să înțelegi. Să-ți pese de părerea lui și de sufletul lui. Să fii parte din lumea lui și să-i permiți lui să fie parte din lumea ta. Să simți ce simte.

Nu am scris aceste rânduri ca să reveniți cu reproșuri. Nu am scris nici ca să dau o direcție femeilor. Am scris comunicând cu sute de femei și înțelegând în mare parte de unde vine nemulțumirea, neajunsurile sau nefericirea lor.

Și dacă vor și se simt stăpâne pe situație, fetele pot să nu țină cont de așa sfaturi, inclusiv și de acest gen. Dacă îți place machiajul în exces, fumezi sau ești femeie de bani gata, e normal. Dacă mâine vei trăi aceeași viață, e normal. Dacă nu îți place acest articol, tot normal. Pe cât e de normal ca noi, bărbații acestei lumi, să iubim femeile corecte și adevărate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...