marți, 5 mai 2015

MINUNILE Sfântului Efrem cel Nou - prăznuit astăzi

Marea putere facatoare de minuni a Sfantului Efrem cel Nou - Marele Mucenic din Nea Makri, Grecia


Datorita minunilor uimitoare pe care le savarseste zilnic, Sfantul Efrem cel Nou este cunoscut in toata lumea. Oamenii care au primit ajutorul Sfantului Efrem cel Nou nu uita sa ii multumeasca Sfantului, astfel ca la manastirea sa din Nea Makri sosesc mereu daruri pentru Sfantul Efrem.
Acest Mare Mucenic din Nea Makri a primit de la Atotputernicul Dumnezeu puterea de a savarsi multe si mari minuni pentru ca a suferit chinuri ingrozitoare pentru marturisirea Credintei Ortodoxe.
Sfantul Efrem cel Nou din Nea Makri (Grecia) este supranumit "Super-Grabnic Ajutator in toate nevoile" deoarece ii ajuta pe oameni foarte repede si in orice problema.

Minunile Sfantului Efrem cel Nou

Sunt prezentate mai jos cateva din minunile savarsite de Sfantul Efrem cel Nou - Marele Mucenic din Nea Makri. Pentru a vedea descrierea fiecarei minuni, faceti click pe cuvantul cheie al minunii (care este de culoare albastra), sau folositi linkurile de la sfarsitul acestui articol.

ajutor la examene

  • Relatari ale unor minuni uimitoare savarsite de Sfantul Mare Mucenic Efrem cel Nou - in care a ajutat numerosi elevi si studenti (romani si greci) sa treaca (uneori cu nota maxima) cele mai dificile examene (licenta, disertatie, etc.), gasiti pe urmatoarea pagina web:http://ajutorlaexamene.wordpress.com/category/sfantul-efrem-cel-nou/ - Ajutor la examene - Marturii despre examene luate cu ajutorul Sfantului Efrem cel Nou.

vindecari

salvari din primejdii

  • de pe patul de moarte
  • de la sinucidere - Sfantul Efrem cel Nou este, prin excelenta,SALVATORUL celor DEZNADAJDUITI
  • din accidente
  • din foc (din incendii)
  • de la inec (din inundatii)
  • din furtuni
  • in operatii
  • din coma datorata supradozei de droguri - Sfantul Efrem cel Nou este, prin excelenta, OCROTITORUL celor DEPENDENTI de DROGURI

ajutor in procese

rezolvari de probleme legate de acte

izgoneste demonii

intareste credinta

Icoana sa

  • izvoraste mir ceresc
  • izgoneste demonii

Sfintele sale Moaste

  • tamaduiesc (vindeca) de boli pe cei care le ating cu evlavie, smerenie si multa credinta
  • au izvorat mir ceresc pentru a intari credinta celor care se indoiau de sfintenia sa

Aratari ale Sfantului Efrem cel Nou

  • aratari in vis
  • aratari in realitate

Ce trebuie facut pentru a primi ajutorul Sfantului Efrem cel Nou

Iata ce au facut oamenii care au fost ajutati de Sfantul Efrem cel Nou, Marele Mucenic din Nea Makri, Grecia:
  • s-au rugat Sfantului Efrem cel Nou cu lacrimi fierbinti, cu multa credintaevlavie si dragoste
  • unii i-au citit Paraclisul si/sau Acatistul cat mai des (chiar si zilnic)
  • daca nu aveau timp si problema trebuia rezolvata urgent, oamenii doar l-au chemat din toata inima in ajutor, simplu, fara o rugaciune speciala, ci spunand numai: "Sfinte Efrem cel Nou, ajuta-ma sa ...(si spuneau problema pe care o aveau)!"
  • cei care aveau probleme mai dificile, i-au promis Sfantului Efrem cel Nou diverse daruri (flori, ceara curata, candele, etc.)
  • cei care si-au permis, au mers la Manastirea sa din Nea Makri si s-au inchinat la Sfintele sale Moaste si le-au rugat pe maici sa ii insemneze in Semnul Sfintei Cruci cu Sfintele sale Moaste
  • mai ales cei care au avut nevoie sa fie vindecati de o boala (incurabila) sau sa fie dezlegati de vraji, farmece sau alte legaturi necurate, au trimis la Manastirea sa din Nea Makri haine, iar printr-o scrisoare le rugau pe maici sa atinga aceste haine de Icoana Sfantului Efrem cel Nou si de Sfintele sale Moaste, apoi, imediat dupa ce se imbracau cu aceste haine sfintite, se vindecau sau isi rezolvau problemele
  • au trimis pomelnice, bani sau alte daruri la Manastirea sa din Nea Makri (si au primit ulterior raspuns de la maici)
Uneori, ajutorul Sfantului Efrem cel Nou a venit atat de repede, incat Sfantul i-a ajutat pe unii oameni chiar inainte de a termina rugaciunea catre el sau imediat dupa aceasta.
Dupa ce primesc ajutorul dorit,
  • oamenii trebuie sa nu uite sa-i multumeasca Sfantului Efrem cel Nou,
  • iar cei care ii fac promisiuni, trebuie sa nu uite sa le indeplineasca.
Celor care au uitat sa-si respecte promisiunea facuta, Marele Mucenic din Nea Makri li s-a aratat in somn sau aievea (in realitate) si i-a mustrat, reamintindu-le ce au promis.
Sfantul Efrem cel Nou - Marele Mucenic din Nea Makri - face minuni uimitoare si azi si le va veni intotdeauna in ajutor celor care il cheama cu credinta, evlavie si dragoste, asa dupa cum a marturisit Sfantul Efrem cel Nou insusi unor crestini: “Nu voi inceta sa vin!”.

Minunile Sfantului Efrem cel Nou din Nea Makri, Grecia. Dati click pe fiecare link de mai jos:

Minunile Sfantului Efrem cel Nou - BIBLIOGRAFIE

Mai multe informatii despre aceste minuni uimitoare savarsite de Sfantul Efrem cel Nou - Marele Mucenic din Nea Makri (Grecia) - gasiti in cartea "Viata, aratarile, minunile, acatistul si paraclisul Sfantului Efrem cel Nou, Grabnicul Ajutator si Marele Facator de minuni", aparuta la Editura Sofia, Bucuresti, 2008, Editia a II-a.
Alte minuni din zilele noastre ale Sfantului Efrem cel Nou se gasesc in cartea"Sfantul Mare Mucenic si Cuvios Efrem cel Nou. Marturii ale minunilor savarsite in zilele noastre", aparuta la Editura Sophia, in anul 2012.
Noi minuni - cu copii nascuti si nenascuti - ale Sfantului Efrem cel Nou sunt relatate in cartea "Noi minuni ale Sfantului Efrem. Minuni cu copii nascuti si nenascuti", aparuta la Editura Egumenita.

sursa:http://sfantul-mare-mucenic-efrem-cel-nou.blogspot.ro/2011/01/minunile-sfantului-efrem-cel-nou-nea.html

7 comentarii:

  1. Hristos a Înviat!

    Numele meu este Claudiu și vă scriu aceste rânduri pentru a relata intervenția SFÂNTULUI EFREM CEL NOU în viața mea.

    Acum vreo 3 ani l-am descoperit și eu pe Marele Mucenic. Am mai citit despre el, dar nu i-am dat mare importanta (mă rugam mai mult Sfântului Ioan Rusu). Am trecut prin multe împrejurări până am ajuns să-i citesc Paraclisul și Acatistul. Găsisem un paraclis LUNG și m-am hotărât să rog un părinte să mi-l citească (cu tot cu ectenii și pomenire). Printre cei trecuți în pomelnic era bunica mea (se ocupa cu ghicitoria și nici măcar nu era ortodoxă), era tatăl meu cu care pierdusem legătura de vreo câțiva ani (suferea de peste 50 de ani de alcoolism)și, bine-nțeles, eu, care deși aveam vreo 25 de ani, nu-mi găsisem un loc de muncă.

    M-am rugat Sfântului Efrem să-mi găsesc un loc de muncă, să-i aducă la Ortodoxie pe ai mei (inclusiv pe bunica mea care era și foarte bolnavă și înaintată în vârstă), să-l facă pe tata să nu mai bea și să pot relua legătura cu el și alte câteva lucruri pentru fiecare persoană trecută în pomelnic.

    Buuun! Părintele mi-a făcut Slujba și totul a intrat pe făgașul normal, sau, cel puțin, așa credeam eu. A trecut aproape un an pentru a vedea roadele acelei rugăciuni.

    Bunica mea nu dădea niciun semn de îndreptare, de tata nu știam nimic, eu tot fără loc de muncă. Între timp, bunica mea a paralizat la pat. Am internat-o de vreo două ori. În fine, așa cum procedezi în astfel de cazuri. Mă trăznește ideea de a redeschide subiectul venirii ei la Ortodoxie (nu prea agreea această idee, ca să nu spun mai mult). Deși era paralizată și cu multe răni și suferințe, de parcă toate bolile își dădură întâlnire în organismul ei, ea era pe deplin conștientă. După o conversație de vreo câteva zile, nu știu prin ce minune, se hotărăște să accepte venirea la Ortodoxie. Am vorbit cu mama să chem un preot ortodox să-i facă Mirungerea și s-o împărtășească. Zis și făcut. După ce o schimb de vreo două ori, intră părintele, îi face Slujba de venire la Ortodoxie, o împărtășește, mai stăm un pic de vorbă, după care pleacă. Eu merg să văd ce mai face bunica mea, după care, din lipsă de ocupație, intru pe internet. Printre paginile vizitate erau și câteva ortodoxe. Ce m-a făcut pe mine să intru pe acele site-uri a fost ceva legat de Sărbătoarea SFÂNTULUI ȘI MARELUI MUCENIC EFREM CEL NOU. De fapt, lucrul care m-a frapat era că în ACEA ZI - 5 MAI 2012, bunica mea a primit Ortodoxia, iar o săptămână mai târziu a plecat să se întâlnească față-n față cu Marele Mucenic. Numele ei este IOANA.

    După vreo 3 săptămâni primesc un telefon. Când am răspuns - ERA TATA - PERFECT TREAZ. L-am întrebat ce mai face, iar el, printre altele, mi-a spus că de aproape un an nu a mai pus alcool în gură (precizez că Paraclisul a fost slujit la începutul toamnei în anul precedent, iar acum eram la începutul verii). Până-n ziua de azi, tata n-a mai pus alcool în gură.

    După înca vreo lună și jumătate - două mi-am găsit și eu un loc de muncă, unde lucrez și în ziua de azi.

    Deși sunt dator vândut Acestui Mare Mucenic, El tot continuă să mă vegheze. De câte ori citeam Acatistul lui, îmi reunea familia (chiar și telefonic).

    Spre rușinea și nerecunoștința mea, nu am postat aceste minuni ale PĂRINTELUI EFREM, dar El a ales să-mi mai facă un cadou. Mi-am dorit foarte mult să ajung în Grecia la Moaștele lui, dar n-am avut posibilitatea, așa că s-a hotărât să vină el la mine.

    În localitatea mea s-a pus piatra de temelie la o nouă biserică, ale cărei hramuri sunt SFÂNTUL EFREM CEL NOU, NAȘTEREA SFÂNTULUI IOAN BOTEZĂTORUL ȘI CUVIOASA PARASCHEVA, ocazie cu care au fost aduse Moaște de-ale Sfântului Efrem.

    Fie ca Învierea lui Hristos, pentru rugăciunile Maicii Domnului,ale Sfântului Efrem cel Nou, ale tuturor sfinților și ale tuturor Puterilor cerești, să vă lumineze sufletele și să vă bucure inima.

    RăspundețiȘtergere
  2. As vrea si eu sa multumesc acestui Mare Sfant pentru tot binele pe care l-a facut in casnicia mea, dand marturie pentru ajutorul primit si de care nici macar nu am fost vrednica. Anul trecut, din cauza pacatelor mele celor multe si grele si datorita si serviciului foarte stresant, am cedat nervos si am intrat intr-o stare de depresie profunda. Viata mea....nu mai era viata mea, in unele clipe nici nu mi-o mai doream, insa am o fetita si datorita ei incercam sa imi alung gandurile de sinucidere ce nu-mi dadeau pace. Diavolul nu a stat doar sa priveasca chinul meu ci a contribuit din plin la decaderea mea. Am inceput sa am numai certuri cu sotul in casa, amenintari de divort si o gelozie feroce. Ajunsesem sa-l controlez, sa-l urmaresc fiind foarte incredintata ca sotul ma inseala. Nu vreau sa va spun prin ce chin sufletesc treceam....pe de o parte eram convinsa ca sunt inselata, cautam dovezi, ii urmaream fiecare gest, am scos desfasuratoarele la telefon, am inceput sa ii caut prin telefon in fiecare noapte, sa incerc sa-i descos pe cei care puteau sa-mi furnizeze informatii-pe de alta parte sufeream enorm, nu dormeam noptile, nu mancam iar la servici clacam pe zi ce trece caci nu mai reuseam sa ma concentrez si sa duc vreo sarcina la bun sfarsit. Salvarea mea a fost ca am avut o colega de servici care a inteles ca trec printr-o depresie si m-a ajutat cat a putut, preluand multe din responsabilitatile mele. La un moment dat am realizat cat de rau le fac sotului si copilului....asa ca am decis sa fac sedinte de psihoterapie. Nu insist asupra acestora insa au fost apa de ploaie si am renuntat repede. Datorita faptului ca sotul meu este un barbat cu frica de Dumnezeu si apropiat Bisericii am inceput sa mergem pe la mai multe biserici si manastiri, sa platim acatiste, sa ne sfatuim cu preoti si asa am ajuns intr-o zi la Cuvioasa Parascheva la Iasi. Stand in pridvorul Mitropoliei mi-a sarit in ochi o carte....Noi minuni ale Sfantului Efrem. Nu auzisem niciodata de acest Sfant insa pe coperta-spate a cartii scria ca este un Sfant ocrotitor al copiilor si al familiei asa ca am decis sa o cumpar. Am citit viata Sfantului, Minunile si nu-mi venea sa cred cat de grabnic ajutator este cu toti cei care se roaga Lui. Ajunsa acasa, am cautat mai multe informatii pe internet si surpriza mi-a fost mare cand am vazut ca Sfantul a vindecat si vindeca DEPRESIA. Aceasta boala grea care ma chinuia de luni de zile. Asa ca am inceput sa-i citesc Acatistul....cu nevrednicie insa caci mereu imi zbura gandul in alta parte si reuseam foarte putin sa ma concentrez la rugaciune. Si totusi....Sfantul nu m-a lasat pe mine pacatoasa, mi-a ascultat strigarea, disperarea si m-a vindecat. In casa noastra a inceput sa domneasca iar linistea, intelegerea si dragostea. Bineinteles ca m-am si spovedit la duhovnic si eu si sotul si am inteles ca totul a fost lucrarea celui rau care nu doarme si care ne lupta neincetat, am inteles ca toate gandurile nu erau ale mele si nici macar nu erau intemeiate (de altfel nu am gasit nimic care sa-l inculpe pe sotul meu si totusi....sufeream ca o martira fiind convinsa ca ma inseala).
    Acum ....urmeaza sa nasc al doilea copilas si vreau sa dau Multumire Sfantului Efrem, Maicii Domnului, Sfintei Cuvioase Parascheva si la toti Sfintii care au mijlocit pentru mine si familia mea. Daca ne rugam si incercam sa ne schimbam viata...Dumnezeu si Sfintii Sai nu ne lasa. Trebuie doar sa avem credinta si dragoste si frica de Dumnezeu. Doamne ajuta tuturor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îti mulţumesc draga mea pentru mărturia făcută, pentru binefacerile dragului Sfânt Efrem cel Nou Mare făcător de minuni care te-a ajutat.
      Nenumărate sunt minunile acestea şi ar trebui să îi mulţumim zi de zi pentru ajutorul pe care ni-l dă atunci când ne rugăm cu credinţă la el.

      Nu cred că mai am ce adăuga la comentariul tău. Vă doresc să fiţi o familie binecuvântată cu sănătate şi sfinţii să vă fie mereu alături.

      Te îmbrăţişez cu iubire şi lumină,
      Daniela.

      Ștergere
  3. Buna ziua,

    Aș dori să relatez și eu minunile pe care le-am trăit recent. Deși am primit de nenumărate ori ajutorul lui Dumnezeu (mai ales prin intermediul Sfintei Fecioare Maria), cumva in ultima perioadă mă simțeam distantă de Dumnezeu și mă rugam tot mai puțin. A urmat o perioadă dificilă pentru mine la master. Deși tot timpul am încredere în mine și știu că dacă mă pregătesc cum trebuie o să obțin rezultatele dorite, cumva in aceasta perioadă mă simțeam obosită și pierdută. Am zis că este momentul să reiau legătura cu Dumneze, să ma descarc, să-i spun că mă simt neputincioasă. Am inceput să mă rog la Sfântul Efrem cel Nou, la Sfântul Nectarie și Sfanta Fecioara Maria.

    Primul lucru pe care l-am observat este ca, deși până atunci coordonatoarea tezei mele de dizertație era mereu nemulțumită, a început să fie brusc extrem de indulgentă si înțelegatoare. Poate pare banal, dar până atunci părea imposibil să existe vreo șansă ca noi două să ajungem la un consens în legătură cu tema și strucutra lucrării mele (masterul il fac in Olanda, unde profesorii sunt destul de stricți în ceea ce privește dizertația).

    La primul examen din acea sesiune am întârziat, lucru care m-a stresat cumplit în timpul examenului. Mă tot uitam panicată la ceas că nu o să termin examenul (pentru care ma pregătisem destul de serios). Profesoara m-a lăsat să stau jumătate de oră în plus (deși eu întârziasem 10 minute). Am obținut o notă foarte bună. Tin să menționez că am susținut peste 50 de examene de-a lungul vieții și niciodată nu am mai întâlnit un profesor care să te lase jumătate de oră în plus (sau cât este nevoie ) ca să termini examenul.

    La un alt examen, tocmai aflasem că nu se poate echivala (deși eram convinsă că nu va fi nevoie să îl dau). Am avut foarte puțin timp să mă pregătesc . Cu toate astea cam ce am citit am și avut la examen și nu am avut deloc probleme.

    Vreau să relatez acest ajutor pe care l-am primit pentru că toate aceste mărturii pe care le-am citit, mi-au amintit că Dumnezeu este acolo pentru noi, trebuie doar să ne rugam. Este cel mai minunat sentiment, să știi că ca este cineva sus acolo care te ascultă și care te liniștește. Că poți să pasezi cuiva greutățile pe care le simți.

    Vreau sa mulțumesc deci Sfântului Efrem cel Nou, Sfântului Nectarie, Sfintei Cuvioase Parascheva și Sfintei Fecioare Maria (dar și Sfinților care veghează asupră noastră și nici nu realizăm) pentru că se roagă pentru mine și mă protejează. Totodată vreau să îmi cer scuze, ca uneori uit acest lucru si nu mulțumesc suficient. Câteodată ne fustrăm daca nu primim cele cerute in rugaciune și uităm însă câ și noi trebuie să depunem efort! Îmi cer scuze pentru asta și vă mulțumesc că nu renunțați la mine!

    Patricia

    RăspundețiȘtergere
  4. acum cateva zile am mancat lacom peste si am simtit o jena urata in partea dreapta a gatului din cauza unui os.Am cerut ajutorul Sfantului Efrem si mi s a rezolvat problema,osul s a dus pe gat foarte usor.Si vreau sa marturisesc si ajutorul Sfantului Mina intrucat am ratacit unele lucruri prin casa si le am gasit dupa ce m am inchinat Sfantului Mina.Va multumesc dragi sfinti si iertati ma ca uneori ma port ca o nerecnoscatoare
    Roxana

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma numesc Gabriela si as dori sa dau marturie despre cateva minuni pe care Sfantul Efrem le-a savarsit in familia mea.L-am cunoscut pe Sfantul in luna aiunie 2016 prin intermediul fratelui meu.In luna septembrie a aceluiasi an fiul meu Mihai in varsta de numai 8 anisori a fost diagnosticat cu diabet insipid din cauza unei tumori pe creier.Am fost devastati la aflarea vestii.Urma ca peste patru luni sa i se faca din nou un rmn ptr. a se vedea in ce stare este tumoarea.Am inceput sa citesc acatistul sfantului adaugand pe parcurs si acatistul sfantului Nectarie.Trecute cele patru luni am descoperit cu mare uimire si bucurie ca tumoarea ii disparuse in totalitate.MULTUMIM sfintilor.Mostenesc o gingivita care imi da periodic mari dureri si in final ajung sa iau antibiotic.Ultima data ma inflamasem foarte mul si m-am rugat Sfantului sa nu ajung sa iau di nou antibiotic, iar Sfantul ma ajutat si infectia mi s-a retras a doua zi, odata cu ea si durerea cauzata de aceasta.Sfantul ma ajuta si de cate ori copii sunt raciti sau bolnavi de diferite boli.Indemn cu incredere tuturor sa apeleze cu incredere la Sfantul Efrem si Sfantul Nectarie care negresit ne sar in ajutor ori de cate ori apelam la ei.Multumesc SFINTILO SI MAICUTEI Sfinte care se roaga neincetat ptr.noi.DOAMNE AJUTA TUTUROR!

    RăspundețiȘtergere
  6. As dori sa relatez cateva din minunile pe care Sfantul Efrem le-a savarsit in familia mea.In luna septembrie 2016 fiul meu Mihai in varsta de numai 8 ani a fost diagnosticat cu diabet insipid din cauza unei tumori de 4.4 mml pe creier.Am fost devastati la aflarea vestii.Peste patru luni urma sa i se repete rmn-ul ptr. a se vedea in ce stadiu este tumoarea.Am inceput sa citesc zilnic acatistul Sfantului adaugand pe parcurs si acatistul Sfantului Nectarie.Odata trecute cele patru luni am descoperit ca tumoarea disparuse in totalitate.Eu ma confrunt cu o gingivita pe care o mostenesc de la mama mea si care odata la cateva luni imi da batai de cap ajungand in final sa iau antibiotic.Ultima data m-am rugat Sfantului si inflamatia mia trecut dupa o zi pe alta fara sa fie nevoie sa apelez la tratament.De cate ori copii mici fiind se imbolnavesc de diferite boli ma rog Sfantului si ajutorul sau nu intarzie sa apara.MULTUMESC SFINTILOR SI MAICUTEI SFINTE CA NE SUNT ALATURI TOT TIMPUL.Indemn cu incredere pe toti cei ce sunt in diferite suferinte si nevoi sa se roage Sfintilor cu credinta si nadejde si vor vedea cum Sfintii le vor sari imediat in ajutor.FIE DOMNUL CU NOI CU TOTI!MULTUMIM DOAMNE CA NE-AI DARUIT PE SFINTII TAI SA NE FIE CALAUZITORI IN DRUMUL VIETII.AMIN

    RăspundețiȘtergere

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...