miercuri, 11 februarie 2015

Fie și de o mie de ori să ai dreptate, ce rost are, dacă femeia ta plânge?

 
O femeie alături de un bărbat trebuie să fie fericită. Atât. Da, împreună construiesc, împreună rezolvă probleme, împreună discută, se ceartă și se împacă. Însă doar atât timp cât femeia este împlinită alături de bărbatul ei. Cât se simte fericită și are motive să îl susțină și să-i fie alături, oricând. Nu există condiția să obții fericirea în timp, să crezi că lucrurile se vor schimba, că el se va schimba, că fericirea va avea un alt sens în viitor. O altă direcție. Lucrurile se fac în doi și pentru doi, altfel nu merge. Dar felul în care se simte o femeie, felul în care se știe protejată sau nu, admirată sau nu, iubită sau nu, depinde nu de ea. Ci de bărbatul ei. Omul ei. Jumătatea ei.

Un bărbat deștept va ști când să asculte și când să se facă ascultat. Când să tacă și când să spună. Când să rezolve și când să îmbrățișeze. Nu femeile sunt vinovate de faptul că plâng într-o relație. Sau că suferă. Sau că reproșează prea mult. Ele o fac cu un sens, fiind indignate, geloase, supărate sau dezamăgite de cel de alături. Și iarăși, nu pentru că femeia ar trebui să primească totul de-a gata și vezi bine, nu primește nimic. Femeile așteaptă un pas în plus din partea unui bărbat. Chiar dacă ele pot lua decizii, să mai ia și el. Chiar dacă ele pot fi puternice, să mai fie și el. Să vadă că în momente de grijă au pe cine se baza și în momente de fericire au cu cine se bucura. Un bărbat deștept nu va căuta un reproș la reproșul ei. Nici motive la motivele ei. Pentru că reproșurile și motivele nu duc la nimic bun. Când le aude un bărbat, el fie rezolvă, fie iese pe ușă, fie reproșează. Când le aude o femeie, ea plânge. De cele mai multe ori nu de neputința lor, ci de a celui de alături. Ele vor dori ca el să fie alături. Să le iubească, să le admire. Dar mai hotărât, mai puternic, mai bărbat. Chiar dacă ei au dreptate.

Poți să ai dreptate. Să știi că capriciile ei și reproșurile și toată isteria nu-și au argumente. Poți să te crezi mai bun, mai implicat în relația asta, mai decis. Poți să știi că azi ea nu a făcut nimic corect, să începi să strigi, să reproșezi la rândul tău, să vii cu pretenții, lovituri în ușă și masă. Poți să te dai puternic și deștept. Un adevărat macho sau un geniu al construirii unei relații. Poți să ai milioane și cu fiecare milion să îi cumperi 10 motive de fericire. Să știi că așa ai rezolvat și cu dreptatea ta. Poți să fii cel mai corect. Sincer. Bărbat. Dar, ce rost va avea, dacă femeia ta va plânge. Dimineața de indiferență, ziua de absență și seara de reproșuri. Atunci bărbăția ta va fi egală cu un mare semn de întrebare. Pentru că a fi bărbat înseamnă uneori și să cedezi, să asculți și să susții de zece ori mai mult decât ea, cât nu ți s-ar părea de straniu. Fă fericită femeia de alături și atunci fericit vei fi și tu.

Fie și de o mie de ori să ai dreptate, ce rost are, dacă femeia ta plânge.

sursa:
http://devorbacutine.eu/

Un comentariu:

  1. Tare a-s vrea sa stiu Daniela draga, ce te-a determinat sa scri aceasta postare, cit si cea superioara?
    Nu e nimic fals, doar o oarecare coincidenta.

    Multe, multe ganduri pline cu Iubire Daniela!

    RăspundețiȘtergere

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...