miercuri, 21 ianuarie 2015

Cu mintea întreagă!

 
Cel mai mult au de pierdut în viaţă, oamenii care insistă aiurea să obţină ceea ce nu li se cuvine, ceea ce nu este pentru ei, ceea ce nu-şi permit să aibă, ceea ce numai în capul lor le este “menit”. Evident că este vorba despre toate aspectele vieţii, însă pe primul loc, în categoria “vieţi distruse”, se situează cei ce rămân ancoraţi în relaţii sentimentale din trecut. Ei visează la împăcări, reveniri, resuscitări şi tot felul de intervenţii divine. Acestea nu se întâmplă niciodată, şi astfel, acest gen de oameni, trăiesc în tot felul de halucinaţii şi fantezii bazate pe un trecut care nu mai revine. O altă categorie de oameni, aflaţi într-o adâncă prăpastie, este reprezentată de către cei care îşi imaginează, în mod bolnăvicios, că un anumit om le este sortit. Bineînţeles că această idee este doar în mintea lor.
 
Este foarte simplu: CINE ÎŢI ESTE SORTIT, ŞI ESTE PENTRU TINE, RĂMÂNE LÂNGĂ TINE PENTRU TOATĂ VIAŢA CHIAR DE LA PRIMA ÎNTÂLNIRE!
 
Din păcate cei ce trăiesc la nivel imaginativ, sperând că vine ziua în care doritul şi adulatul “Suflet Pereche” soseşte triumfător, explicându-şi cu argumente solide întârzierea, ajung să dezvolte boli psihice. De obicei este vorba despre o combinaţie între schizofrenie şi paranoia. Şi cu bolile psihice nu se glumeşte. Sunt necesare îngrijiri medicale de specialitate. Dacă aceste persoane mai au şi o formare “spirituală” atunci lucrurile sunt şi mai grave. Şi asta pentru că Spiritualitatea prost înţeleasă, sau defectuos asimilată, îţi poate crea nişte scenarii demne de Science Fiction. Unii ating tot felul de puncte imaginare prin care cred, cu desăvârşire, că trebuie să se lupte pentru a obţine un Suflet. Minţile lor nasc câmpuri de lupte mistice şi apocaliptice. Îşi dezvoltă idei prin care consideră că au tot felul de misiuni. Am asistat, pe parcursul carierei, la tot felul de cazuri de acest gen, cazuri în care oamenii au dorit să-şi explice prin parapsihologie sau spiritualitate decepţiile lor, neacceptările lor. S-au gândit că totuşi există o soluţie miraculoasă care le poate salva viaţa, le poate confirma “acurateţea” gândirii. Nu, nu există nicio asemenea soluţie. Spiritualitatea corectă nu are rol încurajator asupra unui psihic labil sau dezechilibrat. Astfel de oameni au nevoie de psihoterapie serioasă dacă doresc să mai revină la realitate. Unii pot să revină, pentru alţii este prea târziu. Depinde de cât de mult au lucrat la alimentarea propriilor fantezii. Este de înţeles faptul că un om îşi doreşte pe cineva alături, îşi doreşte un Suflet cu care să-şi petreacă tot restul vieţii, însă de aici şi până la fantasme demne de filme artistice, de aici şi până la a trăi înglodat într-o disfuncţionalitate satisfăcută de un orgoliu uriaş, de aici şi până la a ajunge în situaţia prin care toată viaţa ta depinde de un suflet “menit”, vorbim deja despre un dezechilibru mental puternic. Parapsihologia şi Spiritualitatea se adresează oamenilor care au un bun discernământ, persoanelor care posedă un simţ dezvoltat al echilibrului, celor ce doresc să evolueze, nu să dezvolte “până la cer” sâmburi de boli psihice. Recomand multă atenţie în paşii spirituali şi multă răbdare celor ce doresc o anumită creştere, recomand împăcarea cu trecutul, recomand trăirea în clar şi concret, recomand mult discernământ în alegerea informaţiilor cu caracter spiritual. De ce? Simplu: spiritualitatea poate să te înalţe sau să te termine psihic. Depinde întru totul de tine ce alegi!

de parapsiholog: Adrian Valerian Antonovici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...