marți, 13 ianuarie 2015

Bărbații care ne tratează cu indiferență ne iubesc?

Aveți grijă ce alegeți dragele mele, dar mai ales, ce suportaţi în numele iubirii!


Discuțiile recente cu femeile angajate în relații cu bărbați indiferenți emoțional m-au determinat să mă întreb care e cauza care le ține pe ele în aceste relații, câtă vreme tot ce primesc este un ”sărut mâna pentru masă!” sau vreun ”Adu-mi, te rog, și mie un sandvici!”, iar restul rămâne de discutat cu prietenii de pahar, de meci sau de amantlâc!

Unele mi-au răspuns că așa le-au învățat mamele acasă, că bărbatul e mai rece, mai insensibil, pentru că el trebuie să aibă grijă să aducă bani în casă și e mai mereu obosit, și-atunci se uită și el la un meci cu un pahar-două de vin și e de înțeles de ce nu are timp și chef de discutat cu noi sau de făcut vreo surpriză sau de cumpărat vreo floare!

Altele mi-au spus că atâta timp cât au ce mânca și cu ce se îmbrăca, nu sunt interesate de nopți de dragoste, de plimbări romantice, de povestit despre nevoile lor de atașament, de un TE IUBESC spus înainte de o partidă de sex care se încheie cu sforăitul bărbatului care nu dă doi bani pe o mângâiere sau o îmbrățișare caldă.

De la unele am auzit că n-au unde să se ducă, altfel ar pleca în clipa aceea și nu le-ar mai interesa un alcoolic sau un insensibil, însă n-au avut ele norocul să aibă joburi care să le permită acest lux, de a-și alege ele bărbații, și atunci s-au lăsat ele alese de bărbați care cer să fii acolo pentru ei, oricând vor ei, oricum vor ei!

De la altele am auzit că dragostea înseamnă să le cumpere parfumuri scumpe și haine de firmă, nu au valoare sentimentele. O partidă de sex pe săptămână e de ajuns pentru amândoi, căci iubirea nu se exprimă prin senzualitate.

Unele erau sigure că am probleme grave dacă sper să găsesc vreodată un bărbat care să lase tv-ul pentru o oră de stat la povești cu mine, altele că sunt naivă crezând că bărbații vor admite vreodată să aspire covorul, să îți pregătească o masă caldă când ești obosită.

M-au privit unele cu milă când le-am spus că eu sunt convinsă că voi găsi bărbatul care să mă prețuiască pentru faptul că sunt călăuza lui în frica de necunoscut și femeia care îl așteaptă acasă cu brațele, nu cu picioarele deschise!

Mi-au râs altele în față când le-am spus că există și bărbați care iubesc femeia ce oferă sprijin, nu pe cea care are mereu nevoie de sprijin!

M-am simțit de pe altă planetă când unele mi-au spus că femeia trebuie să fie supusă bărbatului în sensul de a asculta ce spune el, pentru că depind de el și emoțional, și financiar, este mai deștept și mai puternic decât ele!

M-am simțit umilită când mi s-a spus că bărbații înșală pentru că așa e firea lor și nu trebuie să mă simt jignită, ci va trebui să mă obișnuiesc cu gândul că eu nu voi fi excepția care confirmă această regulă.

M-am întrebat dacă femeia a fost creată de Dumnezeu pentru a fi sclavă sau parteneră și când am îndrăznit să le întreb pe femei asta am lăcrimat auzind că bărbații nu tratează femeia ca pe o ființă, ci ca pe un obiect! Căci așa au văzut în familie și așa fac și ei cu soțiile lor!

M-am întrebat dacă bărbatul a fost creat după chipul și asemănarea lui Dumnezeu sau după chipul și asemănarea unui animal care nu are nici rațiune și nici un sfert din sentimentele unui câine! Și m-am înfricoșat când mi-au răspuns femeile că bărbații iau femeia de nevastă ca să aibă cine le spăla, călca, satisface poftele sexuale oricând și oricum au ei nevoie, să aibă cine le crește copiii făcuți la beție sau din întâmplare, și a le educa odraslele pe care le tratează asemenea mamelor lor, sau puțin mai emoțional, luându-le saci cu jucării în locul unei îmbrățișări calde!

Mi-a fost greu să admit că trebuie să mă țin tare chiar dacă părerile acestor femei sunt altele decât ale mele, dacă visele lor sunt altele decât ale mele sau sunt la fel, însă ele nu au curajul să rămână singure până întâlnesc bărbatul cu care să lupte pentru împlinirea lor!

Mi-a fost greu să rămân în picioare când ele mă aruncau la pământ pentru naivitatea de a crede că Făt Frumos există! La fel de greu cum mi-a fost să scot două vorbe când am avut în fața mea un bărbat care mi-a spus sigur pe el:

”Dragostea adevărată nu înseamnă sex, mâncare, băutură și copii! Înseamnă asumarea riscului de a face pentru femeia pe care ți-ai ales-o tot ce poți ca ea să fie soția perfectă, mama perfectă și prietena devotată pe care Dumnezeu a trimis-o pentru tine! Dacă mă aștept ca bărbat să facă ea totul, timp în care eu stau la TV urmărind politica și emisiunile stupide ale unora care lipsesc de acasă să facă bani pentru a-și duce soțiile în concedii de lux, tot ce fac este să mă înjosesc eu însumi. Căci Dumnezeu m-a creat să fiu stâlp în familie, nu sponsor și vizitator. Sau, mai rău, client într-un bordel în care prostituată e propria-mi soție! Iar bordelul mi-e propria casă!”

Mi-am șters lacrimile cu degetele tremurânde și m-am întrebat cum de am putut admite în viața mea bărbați care mi-au oferit mai puțin decît este capabil să ofere acest bărbat?

M-a privit cu ochii înlăcrimați și mi-a spus bărbătește: ”o femeie adevărată nu stă la cratiță și așteaptă să i se umplă frigiderul! Ea merge cu bărbatul ei la cumpărături, se sfătuiește cu el, îl întreabă dacă mai pune sare în mâncare, are grijă să aibă cămașa călcată și paltonul periat când iese din casă, dar asta numai după ce s-a asigurat că acestui bărbat nu-i lipsesc îmbrățișările calde, TE IUBESC-urile blânde, încurajările blajine și mai presus de toate, nu-i lipsește demnitatea de a o pune pe ea înaintea tuturor femeilor, și pe Dumnezeu înaintea ei! Femeia adevărată nu are nevoie de diamante pentru a străluci, de rujuri pentru a avea buze care să rostească TE IUBESC, de poșete de lux pentru a ține în ele o carte despre CUM SĂ FII O SOȚIE PLĂCUTĂ LUI DUMNEZEU, un corp modelat de bisturiu pentru a obține dorința bărbatului ei și perfecțiune pentru a-și garanta singurul loc în viața soțului ei!”

Să fie un vis discuția aceasta, sau să fie realitatea pe care noi, femeile care am admis lângă noi jumătăți de măsură, am crezut-o mit și am râs de ea?

de Monica Berceanu

Un comentariu:

  1. Eu personal n as putea sta vu un baiat care s ar comporta urat,indiferent cu mine..sunt de parere ca din moment ce eu daruiesc iubire intelegere si implinire asa ar trebui sa primesc si eu la randul meu ..

    RăspundețiȘtergere

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...