joi, 6 noiembrie 2014

Cît de mare trebuie să-ţi fie sufletul pentru ca nimeni şi nimic să nu ţi-l rănească vreodată!?

Gînduri...


Mizînd mereu doar pe bunătate şi corectitudine, pe încredere şi bunăvoinţă este posibil să nu reuşeşti mare lucru în viaţă, însă eu am mizat şi voi miza mereu pe bunătate, încredere şi bunăvoinţă.

Unii sînt capabili să ierte, însă cu adevărat de admirat sînt cei care nu au ce să ierte! Cînd se pune problema iertării aceasta înseamnă că cineva te-a rănit, însă atunci cînd simţi că nimeni şi nimic nu te poate răni, atunci nu ai ce să ierţi. Atît timp cît „rănile” din sufletul tău dispar mai repede decît urma lăsată de o furnică pe pielea unui elefant nu mai ai nevoie să ierţi pentru că pînă să apuci să zici cuvîntul „iert” deja nu mai este nimic de iertat. Cît de mare trebuie să-ţi fie sufletul pentru ca nimeni şi nimic să nu ţi-l rănească vreodată!?

Oricît de multe aţi ajunge să realizaţi în viaţă nu vă pierdeţi identitatea sufletului, amintiţi-vă mereu de ceea ce eraţi înainte de a ajunge să vă identificaţi cu realizările voastre. Cine şi cum eraţi înainte de a avea o profesie, o relaţie, copii ş.a.m.d. Mulţi oameni se lasă furaţi de ceea ce ajung să realizeze în viaţă şi uită de ei înşişi. Cu cît este mai adîncă această uitare cu atît creşte riscul de a vă îmbolnăvi şi de a vă pierde bucuria de a trăi. Cînd boli grave au ajuns să vă invadeze, prima regulă este să vă amintiţi de voi înşivă, de ceea ce eraţi înainte de a avea o profesie, o relaţie, copii ş.a.m.d. Este ceva minunat să trăieşti pentru ceilalţi, pentru a fi de folos celorlalţi, însă pentru a putea face aceasta cît mai bine trebuie totodată să trăieşti şi pentru tine, îţi trebuie timp pentru propriul suflet. Merită să vă spuneţi din cînd în cînd: „dacă ar dipărea acum tot ceea ce am realizat în ultima vreme ce ar mai rămîne din mine? cine sau ce aş mai fi?” Ca să şi glumim puţin, cred că ne-ar fi prins bine un buton de RESET, să putem reveni la setările din suflet atunci cînd simţim că ne-am îndepărtat prea mult de el.

de Horia Turcanu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...