marți, 9 septembrie 2014

Mulţumesc pentru că-mi citiţi blogul, pentru că vă place şi pentru că-mi permiteţi să ajung în gândurile voastre!


Ne-am obişnuit să ne plângem frecvent, să observăm cât de grasă e capra vecinului şi ce slabă e a noastră, cât de amărâţi şi ghinionişti suntem noi pentru că nu avem nimic. Oare? Aşa să fie, chiar atât de săraci suntem încât să devenim depresivi pentru că ne lipseşte x sau y lucru?

Am devenit atât de superficiali încât am orbit, şi-am surzit, şi-am muţit. Singurul lucru care ne interesează pe toţi şi după care alergăm toată viaţă este fericirea. Trăim o cursă nebună în căutarea fericirii. Încercăm să o găsim în lucruri mai mici sau mai mari, dar niciodată acolo unde trebuie.

Am uitat să ne bucurăm. Am “evoluat”! Acum căutăm să cumpărăm fericirea cu sume care să conţină cât mai multe zerouri. O căutăm în maşini, case, bijuterii, vacanţe, sex, alcool şi droguri. Descoperim stupefiaţi că indiferent de suma oferită, achiziţionăm un produs care ne îndepărtează şi mai mult de scopul nostru.

Oameni buni, fericirea nu are preţ, o primiţi gratis!

Când te-ai bucurat ultima oară de ceea ce ai? Când ai mulţumit pentru ce ai primit fără să te coste nimic?

V-am pus pe gânduri, nu? Ştiu, acum contabilizaţi, eronat, lucrurile deţinute şi oftaţi trăgând linie. Nu aveţi nimic, nu-i aşa?

Parcă vă aud…

- maşina mea e veche, o urăsc;

- am rate la bănci pentru a-mi achita casa;

- nu am mai făcut shopping de câteva luni;

- nu îmi permit să merg în vacanţă;

- aş vrea să..(completaţi voi)

Nu aveţi motive de fericire, nu-i aşa?

Dar faptul că vedeţi toate minunile din jurul vostru? Vă bucuraţi de culori, de mişcare, de expresiile de pe chipul oamenilor dragi? De răsărit sau apus? Auziţi zgomotele din jurul vostru? Vă bucuraţi de muzică? De vocea persoanei iubite? Auziţi cum sună “te iubesc”, “îmi lipseşti”…vă bucuraţi de surâsul fiinţei dragi, oricine ar fi ea? Mirosiţi florile? Mirosiţi trupul persoanei iubite? Al mâncării preferate? Al parfumului preferat?

Sunteţi sănătoşi?

Fii sincer şi spune-mi cât de banale şi depăşite ţi se par întrebările mele? Cât de lipsite de importanţă sunt toate cele enumerate de mine? Fii sincer!

Ştiu că trăim într-o lume în care altele sunt valorile. Dacă nu ai, nu exişti! Dacă nu eşti superficial nu eşti important, nu eşti interesant! Şi atunci dacă totul e atât de cool, de ce suntem aşa de nefericiţi?

Vrei să ştii de ce ţi se par banale întrebările mele? Pentru că ţi se pare că a vedea, a auzi, a mirosi e ceva normal, ceva banal. Unele răspunsuri m-au şocat…nu tu le-ai cerut, le-ai primit pur şi simplu.

Ai încercat să trăieşti fără ele? Ai fi surprins să descoperi cât de esenţiale sunt. Când te-ai bucurat ultima oară că poţi vedea ceva atât de frumos încât să te emoţioneze până la lacrimi? Ai apreciat vreodată? Ai mulţumit vreodată?

Te rog să faci un exerciţiu. Trăieşti o zi din viaţa ta altfel, legat la ochi sau la gură, sau cu dopuri în urechi. Spune-mi, cum a fost?

Am uitat să ne bucurăm de ceea ce avem. Ne dorim întotdeauna mai mult, sau altceva. Pentru că în lipsa materialului, ne simţim săraci.

Mai uită-te o dată la tine şi vezi cât de bogat eşti? Mulţumeşte pentru ce ai!

“Mulţumesc” ar trebui să fie cel mai uzitat cuvânt din vocabularul nostru.

Mulţumesc pentru ziua de azi. 

Mulţumesc pentru sănătate.

Mulţumesc pentru tot ceea ce am.

Mulţumesc pentru provocări, mă vor face mai puternic.

Mulţumesc pentru că exist.

Personal, vă mulţumesc pentru că-mi citiţi blogul (în număr destul de mare), pentru că vă place şi pentru că-mi permiteţi să ajung în gândurile voastre!

Tu pentru ce mulţumeşti?

de Loredana 
http://psihologinconcediu.ro/

2 comentarii:

  1. Ma abtin desi sint multe de spus la postarea ta,cind veti invata voi femeiile sa mai aveti sentimente de iubire,si nu sentimente de iubire de portofel,in ziua de azi daca nu ai masina,sau nu feti in portofel nici o femeie nu te baga in seama,nici marita de la tara care da cu sapa dar aminte una de la oras,deci in concluzie prima data ar trebui ca stimatele doamne sa invete sa iubeasca pers de linga ele nu portofelul sau contul pers,cred ca ar trebui sa faci o postare cu aceasta tema

    RăspundețiȘtergere
  2. Dragul meu, nu poti generaliza, sunt femei si femei, fiecare are cate o aspiratie mai mult sau mai putin corecta in privinta baniilor. Referitor la femeile care isi doresc mai presus banii decat orice, sunt femeile care nu traiesc in adevaratul sens al cuvantului, care nu se pot bucura de lucrurile banale ce i le ofera viata, femei pustii in suflet care cred ca toate aceste bucurii le pot avea cu banii (lor sau ai altora). Femeile in general au nevoie de siguranta materiala dar nu toate au pus in asta principala preocupare a lor. Cui nu i-ar placea sa aiba bani? dar atata vreme cat tu, ca barbat, doar asta ai...esti mult mai sarac! Asta e parerea mea...
    Voi cauta un articol pe aceasta tema. Multumesc.
    Daniela

    RăspundețiȘtergere

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...