marți, 17 iunie 2014

De ce mi se întâmplă doar mie?


De ce mi se întâmplă doar mie?, este întrebarea pe care o avem de fiecare dată în minte atunci când ni se întâmplă ceva urât, ceva supărător. Și e cu atât mai deranjant cu cât nu avem un răspuns la ea. Credem că anumite lucruri ni se întâmplă doar nouă, iar acest crez ne face să devenim mai posomorâți, mai negativiști, mai morocănoși. 

Greutățile, supărările, lucrurile urâte ne încearcă pe toți în aceeași măsură. 

Problema nu constă în asta ci în modul în care le percepi, în modul în care decizi să le rezolvi. Le lași să te acapareze și îți plângi de milă? Sau te forțezi să găsești o soluție ca să cazi în picioare? Răspunsul se află la tine, în tine. Depinde foarte mult cât de puternic ești, cât de matur și înțelept gândești. Nu trebuie căutat izvorul acestor nedreptăți care ne apasă din ce în ce mai mult, în fiecare zi, ci izvorul de unde ne tragem puterea și forța de a sta drepți și curajoși înaintea izbucnirilor vieții. Cea mai mai mare greșeală pe care o putem face este aceea că nu credem destul de mult în noi, deși ne-am dovedit aproape mereu că suntem mai puternici decât am fi crezut. Puterea noastră interioară are mai multe izvoare neștiute, nici măcar de noi. Ne tragem puterea de la copiii pe care îi iubim mai mult decât viața însăși, de la persoanele dragi nouă, de la credința cu care am fost crescuți, de la iubirea din interiorul nostru, de la speranța ce nu ne părăsește niciodată. 

Important este ca în momentele de restriște să nu mai căutam răspunsuri la întrebări care ne consumă ci să căutam izvorul puterii noastre de a trece mai departe, de a depăși orice obstacol pe care viața îl aduce în viețile noastre. Important este să nu mai dăm vina pe circumstanțe, pe noi, pe lucruri care nu au nici o legătură cu ce ni se întâmplă și să ne concentrăm pe ceea ce ține de noi, pe ceea ce putem face ca să ieșim învingători. 

”De ce mie ?” nu mai poate exista în mintea noastră. Singura întrebare pe care o putem permite este : ”Ce aș putea face, cum aș putea face să merg mai departe?” , iar răspunsul, ei bine, răspunsul va veni cu siguranță de la sine.

Un comentariu:

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...