marți, 29 aprilie 2014

Sexul...o modalitate de expresie a iubirii?


Sau, poate, un act energetic şi spiritual benevol, destinat procreerii?

Prostii, dragii mei! Sexul zilelor noastre este mai degrabă o practică, o necesitate, un sport sau un viciu. Dacă stau bine să mă gandesc, rareori ”homo sapiens sapiens” a privit sexul ca pe o modalitate responsabilă de aducere pe lume a unui copil. 

Istoric şi ontogenetic vorbind, ne-am reprodus din instinct, adeseori, la întâmplare. Argumentele ”solide” ale aducerii pe lume a unui copil se reduc la: ”să nu traiesc degeaba pe pământ”, ”să-mi dea şi mie cineva o cană cu apă la bătrâneţe” sau ”am aproape patruzeci de ani, când să-l mai fac?”

Dacă toţi oamenii ar avea ca unic scop, atunci când concep un copil, să aducă pe lume o fiinţă căreia să-i transmită tot ceea ce au mai bun şi mai frumos în ei...o fiinţă care, într-o zi, să fie ”mai bună” decăt ei înşişi...nu credeţi că lumea ar fi mai bună? O utopie, desigur...

Dacă oamenii ar conştientiza ce anume se întâmplă cu ei din punct de vedere energetic, în timpul actului sexual, poate că ar fi mai responsabili. Omului nu îi este îngăduită doar uniunea trupească. O ştim cu toţii dar, mulţi dintre noi, ne prefacem că habar n-avem…

În lipsa iubirii, sexul este asemenea unui virus ucigător, cu acţiune latentă. Aşa cum există o chimie la nivel biologic, există şi una la nivel energetic, spiritual...Un schimb între două fiinţe...cu bunele lor, cu relele lor, cu amprentele lor energetice...

Iubirea este singura capabilă să armonizeze aceste energii. Dar cum să fie posibilă iubirea între două trupuri dezrădăcinate spiritual? Grav este că energia unui act sexual întâmplător dispare în câțiva ani, nu în câteva zile. Trupurile desfrânaților devin magazii în care se înghesuie toată dizarmonia energetică a celor care le-au tranzitat patul. Și se miră foarte tare atunci când apar bolile…

Nu judec pe nimeni, nu acuz pe nimeni. Rândurile mele sunt observaţii utile. Atât...există femei care se folosesc de un copil pentru a se cățăra pe un bărbat sau pe o poziție socială mai bună. Un copil conceput din ambiție, materialism și minciună vine pe lume cu o amprentă energetică distructivă. De ce să-i faci asta unui copil?!

Într-un prezent invadat de trebuinţele primare, îndrăznesc să vă îndemn către dragoste.

de Alina Maria Albert (Neagu)

3 comentarii:

  1. Da! ai dreptate Daniela, respectiv Alina,
    diferenta intre Dragoste si sex este deja de mult timp confundata cu o necesitate biologica, un viciu personal, personalizat in marea parte pentru intreaga existenta a omenirii. Un lucru tragic si foarte trist totodata. Dragostea si Iubirea inlocuita de pasiunea personala demonstrativa si puterea valori de schimb. Banii cei care au preluat totul si in exclusivitate pe acest Pamant, in acest mic Univers. Oare unde va ajunge Omenirea daca se va continua in acelasi tempo si cu aceleasi concepti de gandire denaturate?
    Iubiurea ceea ce este cel mai presus in existenta noastra, ajunsa sa depinda doar de partea materiala si puterea financiara. Nu cred ca a fost dorinta Lui Dumnezeu ca Iubirea sa fie vreodata pusa la vanzare. Iubire pe care astazi o gasim aproape peste tot si pretutindeni de cumparat. Iubirea cea nepretuita a ajuns sa primeasca un pret, in functie de criteriile vizuale, si inprejurari.
    Si totusi cei mai multi nu-si dau seama ca platesc iubirea si cumpara doar sexul. Si acesta nu numai in anturajele de scurta durata, petrecute in casele tolerabile cu potentialul valorilor de schimb. Dar si in viata de zi cu zi, unde pe durata zecilor de ani se intampla ca iubirea si sexul sa fie in totalitate confundate. Iar atunci cand se intampla fenomene ciudate nu gasim explicatii concrete, dupa cum ai precizat si tu Daniela, respectiv tu Alina.
    Sexul si Dragostea sunt doua elemente in intregime extrem de diferite, char si rezultatul final este in exclusivitate fara de asemanare. Doar principiul si senzatia de moment este intr-un oarecare fel asemanator si ne duce de cele mai multe ori in eroare. Dragostea este acel sentiment placut care foloseste doar corpurile noastre biologice pentru a se inalta deasupra Iubirii. In schimb sexul foloseste doar corpurile noastre biologice pentru a ne insela si a se supune iubirii.
    Iubirea adevarata contopeste acele doua suflete indragostite, iubirea adevarata se inalta deasupra corpurilor noastre biologice, care prin sentimentul iubirii pot ajunge pana dincolo de Calea Lacteee, pana la Steaua Polara, pana in Inparatia Lui Dumnezeu. Iar aunci se formeaza Fericirea. Fericirea care nu lasa nici o usa inchisa, Fericirea care invinge orice obstacol, fie de natura materiala sau spirituala. Fericirea pe baza caruia se poate cladi o familie Fericita.
    Sexul in schimb ne insala amarnic, si nu numai cateodata ci de fiecare data. Indiferent pe scurt sau lung, duce la aceleasi rezultate, esecuri, deznadejne, sperante desarte, boli inexplicabile, intr-un singur cuvant nefericirea. Nefericirea care de cele mai multe ori ne duce la marginea existentei, char si atunci cand avem valori de schimb din abundenta. Ma intreb cat de curata si fericita poate fi o iubire atunci cand ii apartine jumatate din Paris, traieste doar momentele unui sex, dar in schimb este total nefericita. Eu unul n-as dori sa schimb nici pentru tot Parisul, si char Berlinul inpreuna. Chiar daca nu sunt inca fericit, in speranta fericirii doresc sa las macar portile deschise, in, si cu, convingerea unei iubiri sincere si curate. Mai mult sau mai putin am trecut prin toate astea, si char daca inca dintodeauna mi-am zis ca nu voi merge niciodata de bunavoie in companii de voiaj cu insotitori pe baza valorilor de schimb, sau la case tolerabile ale valorilor de schimb. Da!, sau totusi acest lucru l-am respectat pana in prezent cu devotament, dar in schimb am asteptat inselat de realitate sa ajunga casa tolerabila la mine acasa. Motiv pentru care imi pare doar rau nu pentru valoarea de schimb, ci mult mai mult pentru timpul pierdut cu aceste valori de schimb. Nu doresc cu aceste cuvinte sa joc rolul profesorului moralist, dar morala am profesat-o singur, iar stiind ca mai sunt si oameni care invata si din greselile altora, am considerat ca e bine sa se stie fara ca toti sa faca aceleasi greseli.

    RăspundețiȘtergere
  2. Un aspect foaret important in Iubire, in Iubirea cu sex si sexul fara Iubire, sunt si copii. Copii sunt cele mai importante si cele mai de pret fructe ale Iubirii. Ele intregesc si savarsesc intreaga Iubire, de la inceput si pana la sfarsit. Finalizarea unei Iubiri adevarate sunt copii care iau nastere prin acea dragoste adevarata.
    Altfel acei copii care iau parte in Universul nostru doar prin sex. Sunt bineinteles copii nevinovati, care probabil nu pot intelege diferentele si modul de gandire al parintilor. Parinti fie ca o fac din satisfactiea fructului de pasiune, din lipsa de constiinta, sau pentru motive de profit. Fructe de pasine pe cre le gasim astazi peste tot, incepand din garile de nord, aprozare, supermarketuri si la mai toate colturile. Copii care la randul lor lipsiti de iubire nu vor putea oferi ceea ce nu au nicodata. O spirala in care ne adancim tot mai mult, o iubire fara dragoste, si un sex in care ne adancim tot mai profund fara sa constializam ca suntem pe un drum gresit. Iar calea cea buna este Iubirea cu dragoste si dragostea pentru o Iubire adevarata.
    La fel in ceea ce ne ofera stiinta cu toate performantele stintifice denaturate. Copii din eprubeta, o aberatie lipsita de bun simt. Copii biologici din laboratoarele cu dorinte la fel ca la autoturismul cu care dorim sa facem impresie. Nu mai ajunge acel lamborgini sau ferari sau fie ce o fi. Dar stinta cu nerusinare fata de Natura si fata de Dumnezeu ne ofera pentru oamenii cu valori de schimb si posibilitatea copilului tip lego. Astfel Suzy de la vila cu multi bani poate sa-si doreasca baietelul carliontat cu 190, cu parul castaniu, tenul european si ochii albastri, char daca ea s-a nascut in Timbuchtu.
    Sexul si valoarea de schimb face totul posibil, imposibil este ca acceptam toate aceste idei bolnave inpotriva vointei Lui Dumnezeu. Unde ramane ceea ce ne-a daruit Dumnezeu prin Natura frumoasa si reala a fintelor noastre?
    Astfel visele noastre devin in marea parte ruine, astfel visele devin asa cum ai spus, niste vise ucigatoare de Iubire. Unde ramane ma intreb toata viata noastra si toate visele spirituale?, unde ramane energia viselor din copilarie?Vom fi nevoiti sa mergem la aprozar sau la farmacie sa cumparam o doza de fericire?
    Pe timp indelungat toata formalitatea aceasta de practicare a sexului este un adevarat dezastru uman. Pe baza fenomenului financiar este cea mai mare afacere, dar ma intreb oare ce dorim de la aceasta viata?, dorim amintiri si trairi frumoase de care sa ne putem bucura, sau dorim sa realizam imperii de lucruri materiale cu amintiri jalnice. Nimeni nu va putea lua cu el dincolo de pasarela nici macar poza imperiului realizat sau nici macar o poza cu valoarea de schimb cu ei. Tot ceea ce vom putea lua sunt amintirile si sentimentele. Nu stiu cine si-ar dorii sa plece cu o valiza de amintiri josnice si jalnice?
    Cand oare va intelege Omenirea acest lucru?, momentul nu e intodeauna totul, cuvantul nu este intodeauna cel de pe urma, exista si ecoul, si exista si puterea celui care ne va judeca mai la urma!

    Imi

    Ω

    RăspundețiȘtergere
  3. Va multumesc pentru articolul frumos!

    O zi Formidabila voua, Daniela si Alina!


    Imi

    RăspundețiȘtergere

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...