joi, 10 aprilie 2014

Cea mai importantă relație

 
Cea mai importantă relaţie este cea pe care o ai cu tine. De acolo pleacă totul. Acela e modelul care îţi ghidează viaţa. Dacă relaţia ta cu tine este bună, atunci te poţi declara un om împlinit, altfel mai ai de lucrat.
 
Se spune să-ţi iubeşti aproapele ca pe tine însuţi. Păi cum să-l iubeşti dacă tu nu te iubeşti pe tine? Ai grijă de tine, acceptă-te, iubeşte-te, răsfaţă-te, petrece timp cu tine. Fă-ţi surprize, ieşi în oraş şi delectează-te cu ceva frumos de văzut sau de gustat.
 
Aşteptăm să ne scoată cineva în oraş şi dacă nu se găseşte nimeni să o facă, preferăm cei patru pereţi. De ce avem nevoie de altcineva care să ne arate că viaţa e frumoasă, că există milioane de motive să ne bucurăm? Aşteptăm să ne facă altcineva fericiţi când aceasta este datoria noastră principală. Nu a celor de lângă noi. Nu a jumătăţii noastre. A noastră. Şi e atât de simplu, dacă ne concentrăm pe a fi şi nu pe a avea.
 
Relaţia pe care o ai cu tine este importantă şi pentru că le arată celorlalţi cât valorezi tu în ochii tăi. În funcţie de această valoare, te vor preţui şi ei. Cum poţi să ceri altcuiva să îţi ofere ceea ce tu nu consideri că meriţi? Respect, apreciere, dragoste, încredere. Pentru a le primi e necesar să le deţii înainte. Să le fi primit de la tine.
 
Pentru tine cea mai importantă persoană eşti tu. Cea mai grozavă, cea mai bună! Tu înainte de toţi şi de toate. Pentru că numai aşa te vei putea concentra asupra celorlalţi. Numai dacă ţi-e bine, ai timp şi disponibilitate să-i asculţi şi să-i ajuţi pe alţii, sau pur şi simplu să trăieşti în pace lângă ei.

Relaţia pe care o ai cu tine trebuie întreţinută şi prin timp petrecut împreună. Însă foarte mulţi dintre noi fug de aşa ceva, şi-o numesc singurătate. Să petreci o zi citind, meditând, plimbându-te înseamnă să petreci timp de calitate cu cea mai importantă persoană din viaţa ta...TU. Înseamnă să-ţi încarci bateriile şi să fii recunoscător că încă îţi mai permiţi să ai acest timp doar pentru tine.
 
sursa :http://psihologinconcediu.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...