luni, 13 ianuarie 2014

Secretul fericirii este bunătatea faţă de noi înşine şi de cei din jurul nostru

Haideţi să începem această săptămână plini de optimism şi mai ales recunoştinţă pentru tot ceea ce avem!  Vă îmbrăţişez cu drag, Daniela.


Nu știu dacă există un secret al fericirii... Dar cred că fiecare are tot ce-i trebuie pentru a fi fericit şi pentru a trăi frumos.
Dacă nu ne-am mai compara mereu cu alţii, dacă nu ne-am mai dori mereu să fim ca ei sau în locul lor, dacă am trăi mai mult concentraţi pe “a fi” decât pe “a avea”, cred că am fi mult mai fericiţi…
Cred că ar trebui să învăţăm să trăim în armonie şi să ne reevaluăm valorile şi priorităţile… Am impresia că trăim mai mult pentru alţii, decât pentru noi. Avem orgolii şi ambiţii pentru care ne irosim timpul, sănătatea şi pacea inimii.
Invidia, superficialitatea, răutatea, teama de eşec, dorinţa nebună de a dovedi că avem şi că putem, ne distrag mult atenţia de la lucrurile importante şi ne irosesc energia pe care am putea-o folosi înspre binele nostru.

Am mai spus-o, trebuie să învăţăm să facem totul cu iubire. Dacă începând de dimineaţă ne trezim fără chef de viaţă şi ne văicărim că trebuie să mergem la muncă, dacă nu ştim să muncim cu plăcere şi sarcinile pe care le avem sunt un supliciu, începem din start greşit. Ştiu, nu reuşim întotdeauna să facem ceea ce ne place, dar dacă facem cu plăcere ceea ce ni s-a dat, cu siguranţă lucrurile ies mai bine şi nu ne-am mai simţi atât de epuizaţi fizic şi psihic.
Dacă mereu vedem în alţii doar lucruri care nu ne plac, dacă în loc să îi vedem pe ceilalţi cu drag şi să le apreciem calităţile frumoase (credeţi-mă, orice om are calităţi frumoase şi de la orice om avem ceva de învăţat), dacă în loc să ne bucurăm pentru reuşitele altora, noi îi invidiem şi ne considerăm nedreptăţiţi faţă de ei, doar fiindcă au mai mult și au avut alte șanse în viață, greşim…
Dacă în loc să privim înainte şi să fim concentraţi pe viitor, ne transformăm în victime ale deziluziilor şi stăm ancoraţi în trecutul care ne-a încărcat cu dureri, greşim.
Dacă nu ne-am mai tortura cu întrebări inutile şi cu gânduri negative, dacă nu ne-am mai împovăra sufletele cu regrete şi cu ură, dacă ochii noştri ar vedea dincolo de aparenţele superficiale, dacă inimile noastre ar bate în ritmul iubirii, sunt sigură că am fi mult mai fericiţi.

Poate că secretul fericirii este bunătatea faţă de noi înşine şi de cei din jurul nostru… şi iubire în tot ceea ce facem, ce suntem, ce gândim…

Iubire? Avem cât pentru zece vieţi… trebuie doar să ne folosim de ea.

de Irina Binder

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...