joi, 2 ianuarie 2014

Alegerea de a ne compune propria poveste de viaţă ne aparţine.


A venit vremea pentru o scurtă pauză.
INSPIRĂ, EXPIRĂ
Simte aerul cum te împrospătează.
INSPIRĂ, EXPIRĂ
Fă sonorul gândurilor mai încet.
INSPIRĂ, EXPIRĂ
Închide-ţi ochii şi lasă liniştea să-ţi inunde sufletul.
INSPIRĂ, EXPIRĂ
Zâmbeşte.
INSPIRĂ, EXPIRĂ
În aceste momente eşti atât de aproape de esenţa ta adevărată.
Ai ajuns… ACASĂ.

De aici, acum, te invit să meditezi la propria ta măreţie. Şi nu, nu e lipsit de modestie. Apropo, că veni vorba, ştiai că sunt 3 tipuri de oameni?

- Sunt cei care strigă în gura mare ce minunaţi şi extraordinari sunt ei, cât sunt de deosebiţi. Nimeni şi nimic nu le pot fi mai presus.

- Mai sunt şi cei care se ascund după perdeaua mediocrităţii, convinşi fiind că ei nu au nimic special în dotare. Ei sunt victimele circumstanţelor, iar viaţa lor a fost menită să fie grea, ghinionistă.

- Şi, din în când, mai poţi întâlni şi oameni care au avut curajul să-şi asume propria măreţie. Oameni cu un caracter frumos, cu calităţi care merită admirate, oameni care câştigă respectul celorlalţi prin ceea ce sunt.

Cu toţii în adâncul fiinţei noastre ne dorim să fim din această ultimă categorie. Dar cum o putem face? Şi ce legătură are aceasta cu a avea O zi bună.

Eu m-am gândit să experimentez următorii paşi:
1. Conştientizez că sunt un om ordinar, dar la fel de extraordinar şi unic ca oricare altul.
2. Prind curaj. Accept că viaţa nu e simplă, lumea nu e dreaptă, dar asta nu mă va opri să fiu responsabilă pentru ceea ce pot eu face, indiferent cât pare de puţin.
3. Mă angajez să fac tot ce pot cu ceea ce am eu în dotare, să mă dezvolt continuu pentru a avea tot mai multe de oferit.
4. Învăţ cum să fiu în armonie cu viaţa, şi nu într-o continuă luptă cu ea pentru a găsi cele mai potrivite căi de a exprima ceea ce sunt.

Dar ce este de fapt măreţia?

Măreţia începe cu o stare de spirit, cu un suflet animat de entuziasm, pasiune, smerenie, compasiune, dragoste de viaţă, indiferent prin ce are de trecut. Măreţia înseamnă să îţi descoperi şi să fii fidel propriilor valori, standarde, să fii responsabil pentru convingerile şi deciziile tale. Măreţia continuă prin a face tot ce poţi mai bine cu ceea ce ai. E important să conştientizezi că pentru aceasta nu ai nevoie de posesiuni, putere, faimă, abilităţi ieşite din comun, un portofoliu impresionant de reuşite, o sferă largă de prieteni şi cunoştinţe. Măreţia adevărată nu înseamnă trufie, mândrie. Ea se construieşte pe fundaţia smereniei, pe recunoaşterea atât a părţilor bune, cât şi a celor rele, pe deschiderea pentru a învăţa, a te corecta, pe decizia de a nu alege confortul, ci a experimenta şi a creşte, pe înţelegerea că tot ceea ce faci nu este doar meritul tău, tu eşti doar o piesă a marelui puzzle.

Alegerea de a ne compune propria poveste de viaţă ne aparţine.

Putem să scriem în cartea vieţii noastre despre cât de neputincioşi, mici, invizibili, lipsiţi de posibilităţi, striviţi de greutăţi, chinuiţi de soartă, bolnavi, păcătoşi, fără talente ieşite din comun suntem, despre cât de puţin contăm în puzderia de oameni de pe Pământ. Sau putem scrie o poveste despre demnitate, curaj, responsabilitate, dăruire, răbdare, iniţiativă, greşeli şi lecţii învăţate, credinţă, despre forţa de a merge mai departe, despre cât de mult contăm pentru oamenii cu care am avut privilegiul de a călători împreună.

Zilele noastre pot deveni mai bune doar pe măsură ce ne conştientizăm şi ne asumăm propria măreţie.

Nu tuturor ne este menit să fim artişti renumiţi, mari inventarori, personalităţi marcante, experţi în diverse domenii, dar cu siguranţă nu există persoană în lume care să nu aibă niciun fel de calităţi, care să nu aibă nimic de dăruit.

Tu ce părere ai? Cum ai defini tu măreţia? Cât este de important să ne asumăm propria măreţie şi ce înseamnă asta pentru tine, pentru viaţa ta? Cunoşti oameni care şi-au asumat propria măreţie? Ce e diferit la ei?

Relaxează-te! Savurează cu toată fiinţa ta aceste momente. Lasă-le să te încarce cu energia şi motivaţia de care ai atât de multă nevoie.

Carmen @ Ozibuna.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...