vineri, 16 august 2013

Farmecul vieții, cu bune și cu rele


De multe ori viaţa ne pune în faţa unor situaţii stranii, cărora nu le găsim rezolvare. Deşi încercăm să ne îndepărtăm de ele, parcă meandrele destinului ne trag înapoi. Poate că în viitor vom râde cu poftă de aceste evenimente, dar acum avem nevoie de un element de echilibru esenţial. Un prieten bun, o carte minunată, un părinte înţelegător sau un iubit special ne pot ajuta să trecem mai uşor peste probleme. Din păcate însă, nu toţi avem parte de sprijin din exterior, aşa că trebuie să găsim puterea de a merge mai departe în interiorul nostru.

Resemnare sau disperare? Poate că tot ce trebuie să facem este să privim cu detaşare impasul în care ne aflăm. Poate că soluţiile vor veni mai uşor sau problema se va rezolva de la sine pentru că de multe ori lucrurile nu ţin numai de noi. Iar gândurile negre şi suferinţa, pe care le strângem în minte şi în suflet, nu schimbă cu nimic situaţia, doar fac aşteptatea mai greu de suportat. Faptul că rezişti unor încercări neplăcute îţi întăreşte caracterul, iar cu timpul îţi dai seama că nu au fost atât de dificile cum credeai în momentul respectiv.

Crede în tine, nu renunţa la visele tale şi încarcă-ţi zilnic sufletul cu dorinţa de a reuşi, de a clădi puţin câte puţin temelia idealurilor tale. Nu poţi avea dintr-odată tot ce îţi doreşti. Trebuie să ai răbdare pentru ca lucrurile să prindă contur, apoi le poţi finisa forma şi le poţi colora după pofta inimii. Cumva, viaţa va aranja totul, va muta piesele importante aşa cum îţi doreşti, dar trebuie să ştii să te impui în faţa destinului.

Delicată sau complexă, taina lumii nu este uşor de descoperit. Vor rămâne mereu întrebări fără răspuns şi lucruri care ne vor face întâi să plângem, apoi să râdem. Important este să realizăm că acesta este farmecul vieţii, cu bune şi cu rele, cu oameni minunaţi şi oameni dificili, cu lacrimi care ne joacă în ochi şi cu momente pline de magie. Indiferent de care ai parte mai mult, nu lăsa ca inima de copil să se schimbe, nu stinge curcubeul din suflet, pentru că singuri reuşim să dăm o altă nuanţă vieţii, nuanţă pe care o vrem noi.

de Viorica Ghinea 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...