joi, 9 mai 2013

Autocunoașterea vine din iubire…

 
În fiecare zi ne cheltuim energia prin intoleranțǎ, nesiguranțǎ, fricǎ…lipsǎ de iubire.

Momentele vieții noastre trec (sau noi trecem prin ele), iar modul în care le petrecem ne face sǎ ne maturizǎm frumos sau nu, pentru cǎ fericirea este o alegere, iar alegerea corectǎ duce la starea de bine, la mulțumire, la strǎlucirea pe care o vedem în orice întuneric.

Nu mai aștepta sǎ primești în dar iubire, afecțiune, înțelegere. Dǎruiește-ți ceea ce-ți dorești sǎ primești de la ceilalți, dǎruind la rându-ți, apoi vei atrage și din exterior. Știi vorba aceea care zice cǎ banul la ban trage? Așa e și cu iubirea…

E ca și când ai fi flǎmând și cineva te șantajeazǎ pentru a-ți oferi o bucatǎ de pâine, cerându-ți atenție, afecțiune, timp…o vei accepta decât sǎ mori de foame, însǎ vei face toate acestea fiind silit. Dar dacǎ sufletul tǎu este hrǎnit din interior atunci nu vei fi pus în situația de a face compromisuri, ci vei invita sǎ se ospǎteze și ceilalți din plinul sufletului tǎu.

Atunci când paharul tǎu e gol, umbli pe drumul tǎu cu disperare orbitoare și ceri oricǎrui trecator iubire, cerșești mângâiere și confirmare zicând cǎ-l iubesti, atârnǎndu-i de gât ca un bolovan, fiind dependent de picǎturile ce ți le oferǎ, dar când paharul tǎu e plin de iubire, de acceptare, de încredere de sine, când înțelegi cu toată ființa definiția iubirii, abia atunci îi poți da și celuilalt sǎ bea din el fǎrǎ a pretinde nimic în schimb…

Dacǎ într-adevar viața e un teatru, atunci joacǎ rolul vieții tale, nu mima rolul altora că vei obosi și atunci te vei demasca singur. Fǎ sala sa se ridice în picioare odată cu tine, privindu-te cum faci cea mai bunǎ treabǎ în rolul tǎu. Tu îți joci cel mai bine și natural propriul rol, pentru cǎ asta ești menit sǎ faci. Lucreazǎ la visul tǎu zi de zi, nu-l pǎrǎsi, iar dacǎ nu știi care este, mergi pe drumurile ieșite în cale spre care simți “chemare”, nu știi care te duce la el. Fǎ ca tot ceea ce întreprinzi zi de zi sǎ ajute la o lume mai bunǎ, sǎ mângâie existența celorlalți și sǎ lași peste tot zâmbete.

Fii tu așa cum ești, fii așa cum simți sǎ fii.

Te invit sǎ pǎșești cǎtre tine. Ascultǎ-ți trupul pentru cǎ el îți transmite semnale, ascultǎ-ți inima pentru cǎ ea știe exact ce vrei, ascultǎ-ți simțurile și rǎsfaţǎ-le, petrece timp de calitate cu tine.

Acceptǎ-te și iubește-te!

Fǎ azi pace cu tine și fi-ți fidel ție în aceastǎ relație minunatǎ. Trǎiește în cea mai naturalǎ și autenticǎ stare a ta, trǎiește în IUBIRE.

Oferǎ-ți ce ai nevoie, nu te priva de propria iubire, nu te învinovǎți și pedepsi singur, cu siguranțǎ ai fǎcut ce trebuia sǎ faci acolo unde erai în acel moment, cu ceea ce erai. Orice întâmplare te duce cǎtre un tu mai bun.

Meriți minunatul ce-l vezi în visele tale, trebuie doar sǎ mergi spre el, sǎ-l atragi, pentru cǎ ești un om extraordinar. Când vei înțelege asta vei trǎi în armonie cu Universul, cu tine, cu societatea.

Determinǎ-ți sufletul sǎ toarcǎ de bucurie și trupul sǎ radieze de sǎnǎtate, sǎ te exprime și sǎ se exprime prin dans, lecturǎ, socializare, muzicǎ, cugetare, tot ceea ce te pune fațǎ în fațǎ cu tine.

Ascult des pǎrerile, ofurile și pǎsurile celor mai vârstnici și observ cu luciditate cǎ nu existǎ clase sociale, nu existǎ oameni proști, nu existǎ ghinioniști. Existǎ doar oameni ce sunt ei înșiși, oameni potriviți la locul potrivit, oameni care știu sǎ-și cultive talentul și rolul în lume, oameni care își urmeazǎ pas cu pas propria realitate și oameni care nu fac asta. Pare greu, însǎ odatǎ eliberat din lanțurile temerilor și a îndoilelilor, totul pare posibil.

Când alegi sǎ mergi pe calea ta, pur și simplu atragi tot ce ai nevoie, toate resursele, toate energiile, totul începe sǎ se clarifice, sǎ iasǎ din ceaţǎ.

Cunoști cu siguranţǎ efectul acela când admiri o mașină ultimul model, roșu și deodatǎ îl vezi prin toate intersecțiiile și parcǎ-s roșii toate care-ți ies în cale. Exact așa funcționeazǎ și în cazul gândurilor și visurilor tale.

Privește viața cu iubire și acceptǎ-i toate demersurile, fǎ ordine în trecutul tǎu, acceptǎ-l cu mulțumire, privește retroactiv și observǎ cum fiecare situație, oricât de gravǎ crezi tu cǎ a fost, a ajutat la evoluția ființei tale, așeazǎ-ţi prezentul pe locul prioritar și lasǎ viitorul sǎ te surprindǎ, primește-l în viața ta curatǎ și pregatitǎ de frumos. Dǎ totul în prezent cu seninătate, nu-ți mai plânge trecutul, nu mai trǎi fiecare clipǎ îngrijorându-te de viitor, pentru cǎ ACUM ești AICI și doar acum și aici poți lucra la viitorul tău!

Viața este un mecanism și este “nemiloasǎ” cu cei ce se împotrivesc legilor naturii. Natura ne transmite sǎ trǎim în iubire, sǎ mergem pe drumul oferit, sǎ oferim energii pozitive, sǎ trǎim sǎnǎtos și armonios.

Este o vorbǎ care îmi place tare mult “cel ce vrea sǎ cânte va gǎsi un cântec”.

Unii dintre noi însă...ne cunoaștem prea puțin ca sǎ ne administrǎm corect calitatea vieții.

de Alina Georgiana Hristea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...