sâmbătă, 26 ianuarie 2013

Femeia adevărată: 10 trăsături esențiale


Tăvălugul a fost pornit, n-am de ales. Trebuie să dau o replică materialului publicat ieri sub titlul Barbatul adevarat:zece trasaturi esentiale Ca să nu avem discuții ulterioare, voi lua cele zece trăsături esențiale, așa cum le văd femeile și voi așeza o oglindă în fața lor. Ar trebui ca în oglindă să se vadă femeia adevărată, cea care într-o bună zi va sta alături de bărbatul adevărat în muzeul figurilor de ceară, pentru ca noi, cei mai puțin norocoși, să ne facem poze cu ei, să avem ce pune pe facebook în zilele fără pisici sau cafele.

1. Un bărbat adevărat este puternic
1.1. O femeie adevărată e sursa puterii bărbatului ei. Ea îi suflă vânt sub aripi și-i servește drept conștiință și reazem. Puterea poate fi amețitoare.

2. Un bărbat adevărat este concentrat
2.1. O femeie adevărată poate risipi într-o clipă concentrarea bărbatului ei dar preferă să o facă doar în intimitatea căminului. Lumea de afară e o junglă, lipsa concentrării te poate impinge-n mlaștini.

3. Un bărbat adevărat e conştient de importanța familiei
3.1. O femeie adevărată ține familia în jurul ei. Are cheile casei (și nu mă refer aici la instrumentele de deschis uși) și-și știe toate socotelile. Face din casă „acasă” pentru bărbatul ei și pentru copiii lor.

4. Un bărbat adevărat nu bârfeşte
4.1. O femeie adevărată știe când să-și înfrâneze gura și are grijă să nu-și transforme casa în subiect de bârfă.

5. Cuvântul unui bărbat adevărat îl obligă
5.1. Cuvântul unei femei adevărate mângâie. Chiar și atunci când mustră. Ea știe cel mai bine că „vorba dulce mult aduce”.

6. Un bărbat adevărat se străduieşte să fie un model
6.1. O femeie adevărată modelează lumea din jurul ei și știe să facă asta cu delicatețe, diplomație și zâmbete.

7. Un bărbat adevărat îşi construieşte singur averea
7.1. O femeie adevărată nu risipește averea construită de bărbatul ei și îl ajută pe acesta să o înmulțească (vezi 1.1, 2.1, 3.1, 5.1 și 6.1).

8. Un bărbat adevărat nu arată ca o femeie
8.1. O femeie adevărtă nu se îndepărtează de feminitatea ei și nu încearcă să-și transforme bărbatul într-un metrosexual (nu, metrosexualii nu arată ca niște bărbați, asta-i treaba), îndepărtându-l de masculinitatea lui. E destul că gelul de duș ne distruge feromonii, nu-i musai să ne epilăm degetele și să ne pensăm sprâncenele.

9. Un bărbat adevărat este ordonat
9.1. O femeie adevărată are propria ei ordine și nu se abate de la ea. Este imprevizibilă și-și ține bărbatul atent și “la semne”. Ordinea borcanelor din cămară nu reflectă ordinea din viață.

10. Un bărbat adevărat se poate apăra
10.1 O femeie adevărată înțelege când trebuie să se lase protejată și când trebuie să ia atitudine singură. Unele lupte nu-s pentru femei, dar o femeie hotărâtă impune respect și rezervă din partea oricărui atacator.

Când un bărbat adevărat întâlnește o astfel de femeie, se însoară cu ea. Soțul meu așa a făcut!

14 comentarii:

  1. parole , parole , parole ...

    RăspundețiȘtergere
  2. De ce crezi ca ar fi doar vorbe draga Anonim? Ti se pare ceva imposibil sa fii astfel? Eu zic ca nu!

    RăspundețiȘtergere
  3. Atunci cand vorbele nu au un fond real se pot numii si vise...Este un drept care nu ne-a fost luat inca... vise,vise,vise

    RăspundețiȘtergere
  4. Poate,privind din punctul tău de vedere vorbele nu au un fond real şi se numesc astfel...vise.Respect opinia fiecăruia căci, Nu tot ceea ce reprezintă un adevăr pentru mine, poate fi al tuturor(şi viceversa).Dacă ar fi aşa , am fi cu toţii identici ceea ce este imposibil.

    Iată că mai sunt şi excepţii, cum bine a punctat şi autorul textului, bărbaţi adevăraţi şi femei adevărate care stau în muzeul statuilor de ceară pentru noi, cei mai puţin norocoşi.

    Nu fii supărat/ă ,niciodată nu ştii ce-ţi rezervă viitorul!

    Te îmbrăţişez cu drag,
    Daniela

    RăspundețiȘtergere
  5. Sfinxul din Bucegi, decat dintr-un anumit unghi se poate vedea in toata maretia lui... Ce este el cu adevarat ,indiferent din ce pozitie il privesti ,nu ai sa vezi . Oare chipul lui a fost modelat de natura ca si al nostru ?Peste tot nu vedem decat ceea ce ni se arata .Traim dupa niste REGULI care nu sunt ale noastre !Incearca sa privesti lumea cu ochii inchisi si vei fi uimita de cate si ce poti sa vezi... P.S.Nu sunt suparat.Multumesc pentru grije .

    RăspundețiȘtergere
  6. Am privit lumea cu ochii inchisi, am privit-o cu sufletul...e o inclinatie aparte pe care o am si intr-adevar pot vedea multe amanunte astfel, le pot simti cu adevarat.
    In ceea ce priveste articolul/articolele postate de mine cu barbatul adevarat si femeia adevarata, consider ca au un sambure de realitate, ca exista si astfel de oameni si nu ma insel deloc sustinand acest lucru.I-am intalnit, cu ochii deschisi chiar!

    Pace tie, draga Anonim!

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu voi comenta. Rog doar permisiunea unuei mici completari:ADEVARUL ESTE DINCOLO DE NOI (materie) Toate cele bune . Sa ai pace in SUFLET !

    RăspundețiȘtergere
  8. Am auzit aceasta replica de multe ori, ca "adevarul se afla dincolo de noi" insa nu sunt de acord cu ea.E ca si cum ai spune ca acest adevar nu poate fi atins!? Sau oare inseamna doar ca, ceea ce conteaza se afla in afara noastra in asa fel incat sa putem recunoaste, ori de cate ori verificam? De fiecare data cand luam o decizie, contam pe abilitatea noastra de a discerne intre ceea ce ni s-a spus ca reprezinta realitatea si iluzia, visul, pe care nu ne putem permite sa-l acceptam pentru ca asa am invatat de la familie, de la societate, de la viata, si ca trebuie sa ne concentram asupra a ceea ce e concret.Nu ar fi oare mai corect sa constientizam,ca niciodata nu ne adaptam la realitatea exterioara, ci la realitatea mintii altora? Si de cele mai multe ori aceasta realitate este gresita?

    Pledez deci pentru adevarul care se afla in noi!

    Pace in suflet si voua dragii mei!

    RăspundețiȘtergere
  9. Din graba ai sarit peste paranteza si continutul ei...Adevarul pur salasuieste in SUFLETUL tau si nu in trupul tau material .Este in noi ,dar totusi atat de departe .Dogmele actuale nu fac alceva decat sa ne indeparteze de adevarul din noi.Cauta si vei gasi!!!PACE NOUA TUTUROR

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Anonim, nu am sarit peste nicio paranteza sau continut, din contra am spus exact ceea ce simt, adevarul care salasluieste in mine.Daca ai fi citit raspunsul meu de mai sus, la ora 20.14(am privit lumea cu ochii inchisi...ai sufletului) nu ai mai fi venit cu aceasta remarca fara rost.
      De cautat am cautat si am gasit tot ceea ce trebuia sa gasesc si stii tu care-i concluzia? Nimeni si nimic din afara mea nu imi poate dezvalui un adevar mai profund decat cel care se afla in mine.

      Pace voua tuturor cu iubire si lumina din partea mea!
      Cu drag ,
      Daniela

      Ștergere
  10. Ma regasesc intru totul in acest articol .Felicitari !Consider ca ,in lumea noastra, barbatul si femeia se completeaza reciproc intr-o armonie totala ;asta numai in cazurile cand cei doi sunt receptivi ,unul fata de celalalt; si eu pot sa va spun ca ,in casnicia mea ,asa se intampla .Stiti ca sa fiu un pic malitioasa in popor este o vorba :
    ''Barbatul este capul si femeia este gatul .''
    Va citesc cu placere ,m-ati inspirat de multe ori si toate binecuvantarile din lume pt. toti .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îți mulțumesc Cristinn pentru comentariul pozitiv.Așteptam și aprobări vizavi de acest subiect, nu numai negări.
      Și eu mă regăsesc întru totul în acest articol și sunt convinsă că sunt destul de multe cupluri care se înțeleg și se completează reciproc,ceea ce nu este imposibil în lumea în care trăim sa fii astfel.
      Poate suntem considerate norocoase că avem astfel de bărbați alături și ei , la rândul lor astfel de partenere de viață.Și bine ai punctat:"Bărbatul este capul și femeia este gâtul"

      Te aștept cu drag pe blog și ma bucur nespus că îți sunt de folos postările mele .Fii binecuvântată cu iubire și lumină!
      Daniela

      Ștergere
  11. O femeie adevarata e o femeie fericita. Singura!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Te pot contrazice dragă Anonim. O femeie adevarată este o femeie fericită atunci când are un partener alături de ea....articolul de faţă s-a referit la astfel de femei, nicidecum la cele singure.

    RăspundețiȘtergere

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...