miercuri, 25 iulie 2012

Ajutand prin iubire neconditionata

Intrebare:
„Poate o persoana sa trimita energie vindecatoare pentru a ajuta o alta persoana cu probleme emotionale, cum ar fi sa ajute in cazul abuzului si sa castige increderea de sine pentru ea insasi? Si cum s-ar face aceasta?”

Raspuns:
Este atat de trist, sa privesti pe cineva care are atat de putin respect pentru el insusi si atat de putina putere sau control asupra dependentelor lui si asupra comportarii lui de distrugere a propriei persoane. Este intr-adevar trist sa vezi ca sufera cel pe care-l iubesti, astfel incat, atunci cand poti intelege ca el poate inceta sa sufere, ca este prins intr-un cerc, un cerc care-l trage in jos. Este foarte trist intr-adevar.

Dar, desigur, toate vindecarile sunt propriile vindecari si tot ceea ce poate face cineva, o persoana iubitoare si un vindecator profesionist, amandoi, tot ceea ce poate face cineva este sa se vindece ei insisi si sa ofere energie vindecatoare celor care doresc s-o aiba. Ajutand pe altcineva sa se vindece se vindeca pe ei insisi. Aceasta este tot ce poti face. Dar daca nu exista dorinta de vindecare din partea acestei persoane, atunci nu se poate face nimic din exterior.

Ai nevoie ca intotdeauna sa incepi cu tine insuti. Astfel, ai nevoie de o baza solida de energie si concentrare si iubire pentru tine personal. In acest fel, vei deveni si un exemplu si o prezenta iubitoare care foloseste energia pozitiva. Daca faci aceasta, daca te vei vindeca pe tine, vei avea un efect vindecator asupra tuturor celor din jurul tau. Apoi, daca ei sunt deschisi spre vindecare, ei ar putea permite energiei tale sa patrunda in ei, pentru a le deschide o vindecare mai mare. Dar, daca vor alege sa o blocheze, aceasta este alegerea lor.

Poti trimite energie si unei alte persoane, dragoste si energie, dar acea energie trebuie sa fie o acceptare plina de iubire, o iubire neconditionata. Acesta este singurul tip de iubire care poate vindeca o alta persoana.

Daca iubirea ta este plina de judecati si critici, daca ceea ce incerci sa faci este sa le modifici, pentru a le ajuta sa vada lumina, vei avea un esec. Trebuie sa-i accepti pe ceilalti exact asa cum sunt, sa-i accepti pe ei si viata exact asa cum sunt. Apoi, daca in timpul acestei accceptari vei simti in inima ta ca-i iubesti in continuare, fara a le cere sa se schimbe, atunci aceasta iubire poate fi vindecatoare si poate avea efect.

Nu va avea efect imediat, cu exceptia persoanei tale. Da, asupra ta. Poate fi o parte a propriei tale vindecari, sa accepti pe altcineva exact asa cum este, cu toata durerea lui, cu toata confuzia lui, cu toate esecurile si nereusitele. Accepta-le exact asa cum sunt si umple-ti inima cu iubire neconditionata, prezenta mereu in univers.

Scufunda-te in meditatia ta si atrage-ti aceasta iubire. Apoi trimite-o ca pe un arc celorlalti. Trimite un curcubeu mental de iubire spre persoana pe care doresti s-o vindeci. Iubire neconditionata. Acceptarea iubirii. Iubire fara nici un fel de judecata si critica.

Scopul tau nu este acela de a-i vindeca sau de a-i ajuta sa se schimbe. Este acela de a-i iubi. Atat. Sa trimiti iubire. Sa-ti umpli propria ta inima atat de mult cu iubire incat sa te doara, si apoi sa trimiti un curcubeu al acestei iubiri persoanei in suferinta.

Fa aceasta si va va ajuta pe amandoi sa va vindecati. Fa aceasta si vei stabili relatia perfecta cu tine insuti si lume si aceasta persoana.

Dar nu astepta un miracol imediat. Poate toate acestea iti vor aduce putina stralucire in viata. Poate, cu timpul, cu multa si mai multa iubire trimisa, cealalta persoana va incepe sa vada destula lumina pentru a putea vedea propriul sau drum prin toate problemele sale, prin suferinta, destula lumina pentru ca cel putin sa ceara ajutor, sa-l caute. In acest punct, poti oferi tot ajutorul din lume, intinde o mana de ajutor si condu-l usor spre lumina. Cand esti gata.

In toate aceste etape trebuie sa-l accepti exact asa cum este. Pur si simplu asa cum este. Si sa trimiti iubire.

In tot acest timp iti vei simti propria inima inmuiata si mai buna.
Iti vei descoperi propria viata binecuvantata de iubire, de toata aceasta iubire neconditionata a Universului, vindecandu-te, alimentand mai mult focul ei, ajutandu-te sa stralucesti si sa emiti mai multa lumina peste lume.

Aceasta lumina poate fi capabila sa vindece pe multi, chiar mai multi decat aceasta singura persoana. Acceptarea si iubirea sunt mari vindecatori.

mesaje de la Quado
traducere editura foryou

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...