marți, 24 iulie 2012

ABUNDENTA

Mesaje de la Quado

Mesajul de astazi raspunde la o întrebare a unui cititor. Întrebarea este:

“Se pare ca un fel de dificultate financiara s-a abatut asupra vietii mele timp de 20 de ani. Nu am fost în stare sa-mi achit facturile la zi. Am încercat de nenumãrate ori sa ies din acest cerc vicios, dar întotdeauna am ajuns de unde am plecat. Ce lectie nu reusesc sa învat, încât continui sã repet aceleasi greseli financiare, mereu si mereu? Cum pot sã ma împac cu Universul? Se pare cã niciodata nu am destui bani ca sa o scot la capat.”


Quado, ai un rãspuns la aceasta întrebare?

Da, desigur, desigur.

În aceasta situatie sunt mai multe lucruri de luat în considerare, câteva cauze diferite, si va trebui sa te întrebi care dintre ele pare sa fie implicata în cazul tau sau, asa cum se pare ca este – daca nu cumva toate sunt implicate, într-o anumitã masura.

Cu siguranta, o cauza a repetarii tiparelor de dificultati financiare este aceeasi cauza care sta si la baza repetarii tiparelor de luare si pierdere în greutate. Si aceasta este înclinatia oamenilor, de a alege placerea momentului, în locul situatiei pe termen lung. Este atât de simplu! Poti alege sa te scufunzi în placerea distractiei pe termen scurt, si chiar sa-ti creezi datorii prostesti ca sa obtii lucruri pe care apoi sa le achiti într-un an sau doi, în loc sa te disciplinezi ca mai întâi sa strângi bani, si abia apoi sa-ti îngadui acele placeri pe termen scurt, doar din ceea ce a ramas dupã ce ai facut ce a fost nevoie. Asta este o cauza destul de evidenta, dar si periculoasa.

Trebuie sa scapi de acele datorii. Trebuie sa iesi din datorii si sa ramâi în acest stadiu. Aceste datorii facute pentru lucruri triviale si placeri de scurta durata reprezinta o povara pe care o duci de colo pâna colo în spate. Nu merita, si-ti poti elimina aceasta problema prin disciplina, prin decizie, prin întelegerea faptului ca tu însuti trebuie sa beneficiezi de pe urma actiunilor tale.

Si de ce faci asta? Mare parte reprezinta o lipsa de iubire si de respect fata de tine însuti. Crezi ca nu esti valoros si astfel încerci sa te consolezi prin posesiunea unor lucruri; te simti deprimat datoritã acestei lipse de auto-pretuire si încerci sa aduci putina placere în viata ta cheltuind bani. Pentru ca da, la fel ca servirea unui desert, pentru care sunt atât de atrasi, cheltuirea banilor poate fi o placere minunatã. La urma urmei, oamenii te trateaza foarte bine când le dai bani. Iar atunci ai si placerea momentana a acelei posesiuni, de a o arata prietenilor care spun o! si ah!, de a te simti doar un pic mai bine în ceea ce te priveste, pentru ca esti proprietarul acestui frumos lucru stralucitor.

Dar apoi vin facturile. Apoi se întâmpla un mic accident si contul tau este gol. Apoi toate se aduna, si de acum obiectul cel stralucitor si lucios este tocit si lovit, iar tot ce ai este datoria.

Iesi din acest cerc vicios prin iubire-de-sine, prin umplerea ta cu iubire de tine însuti, dându-ti seama ca demonstrarea iubirii de sine prin disciplina este un lucru minunat. Da, disciplina nu este ceva prin care te pedepsesti. Este un cadou pe care ti-l faci tie însuti, un dar pretios care te întoarce din drum si te conduce la împlinirea unor vise mai mari. Deci, atunci când observi ca îti încalci hotãrârea, du-te într-un loc linistit, adu-te în prezent si deschide-te la fluxul iubirii si al prezentei, care exista pentru tine, deschide-te catre fluxul iubirii si pacii, care coboara la tine de la propriul tau suflet, în trupul tau fizic. Simte cât esti de minunat. Simte cum esti înconjurat de ajutor. Simte cum esti plin de propria ta prezenta si fiinta si sa stii, chiar atunci si acolo, ca aceasta exista pentru tine mereu si întotdeauna, ca aceasta încredere si credinta exista întotdeauna acolo pentru tine, sa le atragi, si ca este mult mai pretioasa decât orice ai putea sa posezi vreodata.

Acesta este fluxul etern al luminii si al iubirii, al pacii si al bucuriei, iar daca-ti vei petrece numai câteva minute sã te conectezi la el, retragându-te în liniste, în fiecare dimineata, te va ajuta în timpul zilei sa te mentii disciplinat fata de înclinatiile copilaresti spre placere.

Da, copilul este cel care tânjeste dupã placere imediatã în detrimentul lucrurilor importante. Copilul care înca nu s-a maturizat spune: “Nu sunt responsabil. Ceva este gresit aici. Lucrurile nu merg pentru mine. Încerc si încerc, dar nimic nu pare sa mearga.” Acesta, care vorbeste, este copilul. Si este momentul ca acest copil sa se maturizeze. Este timpul ca adultul sa preia raspunderea, sã explice copilului ca viata exista aici pentru a fi creata si însusita – DA, însusita pe deplin în acest moment prezent. Adultul îsi asuma responsabilitatea. Adultul vede cum stau lucrurile chiar acum, le întelege pe deplin, renunta sa reproseze altora si sinelui propriu din trecut, si-si asuma responsabilitatea acestor schimbari, infiltrând disciplina, facând ceea ce trebuie facut pentru a aranja lucrurile, chiar daca se pare ca va dura ani si ani.

Nu sta deprimat, datorita deciziilor proaste pe care le-ai facut în trecut si datorita faptului ca esti disperat în privinta banilor. Într-adevar, poti sa nu fii dotat foarte bine, si sa nu fii un geniu financiar, asa cum putini sunt. Majoritatea oamenilor nu sunt. Majoritatea oamenilor folosesc numai un pic de disciplina si iau câteva decizii sanatoase – o decizie de a pune deoparte un anumit procent din tot venitul, de exemplu, si apoi de a-l pastra, astfel încât, dupa douazeci de ani, ramâi si cu altceva în afara de regret.

Dar tu esti acolo unde esti acum, asa ca începe de aici, asa cum esti. Fa o apreciere calmã si la rece a lucrurilor, asa cum sunt ele, respira adânc si umple-te de spiritul momentului de acum si al propriului suflet din acest acum, si fa ceea este nevoie sa faci. Asuma-ti raspunderea pentru crearea propriei vieti, asa cum ai vrea sã fie.

Priveste-o stralucind în fata ta. Respira adânc si priveste-o. Umple-te de putere si responsabilitate. Umple-te de stralucirea calda a iubirii-de-sine. Iar apoi creeaza-ti propria viata. Da, poti sa faci asta. Creeaza-ti propria viata si îngerii se vor ridica, vor baga de seama si vor începe sa lucreze alaturi de tine. Asa se face. Viziunea ta, combinata cu actiunea si responsabilitatea, actiunea corecta în directia a ceea ce doresti – este o combinatie imbatabila.

Acum, mai trebuie luat în considerare un lucru aici, si acesta este rolul fricii din viata ta – frica si îndoiala. Daca privesti înapoi, vei descoperi ca cele mai rele decizii pe care le-ai facut din punct de vedere financiar si al afacerilor, sau cele din cariera ta, au fost fie conduse de o dorinta prosteasca pentru placeri de scurta durata, fie de frica – ocolind sã faci ceea ce stiai în adâncul tau ca trebuie sa faci –, sau de îndoiala, subevaluându-te în negocieri sau tragându-te înapoi în ultimul minut, pentru ca te îndoiai de tine de ajutorul pe care Universul ti-l asigura.

Trebuie sa îndepartezi frica si îndoiala din viata ta si astfel, când îti faci respiratia de dimineata, asigura-te, de asemenea, ca ai izgonit frica si îndoiala. Spune-le sa-ti paraseasca trupul, sa plece din picioare si din stomac, din inima si din minte. Spune-le sa te paraseasca, si fii foarte constient de momentul când vor încerca sa îsi faca din nou aparitia mai târziu, în timpul zilei. Când simti ca ti-e frica, trebuie sa te opresti, sa inspiri adânc si sa nu iei nici o decizie importanta din acea stare.

Nu lasa frica si îndoiala sa-ti dicteze viata. Daca un lucru te înspaimânta, nu este un motiv suficient de bun ca sa-l ocolesti. S-ar putea sa fie chiar opusul. S-ar putea sa fii provocat sa iesi si sa îndraznesti sa faci ceva care te va duce exact acolo unde doresti sa mergi. Dar nu poti sti asta daca esti chinuit de frica sau de îndoiala.

Trebuie sa înveti sa cobori, în cel mai adânc miez al adevarului; trebuie sa înveti sa accesezi pacea care sta în mijlocul momentului de acum, în mijlocul plexului tãu solar, în binele care se revarsã din propriul tãu suflet. Iar calea de a accesa aceasta este prin meditatie linistitã si prin contemplare, respirând si relaxându-te, gasindu-ti propria metoda care functioneaza pentru tine, de a ajunge în acest centru. Pentru ca acolo se afla adevaratele raspunsuri.

Astfel, începe pe doua cai: mai întâi, practica dimineata, în liniste, cu credinta, în fiecare zi, astfel încât sa înceapa sa acumuleze putere. Experimenteaza si gaseste caile care functioneaza cel mai bine pentru tine.

Apoi, învata sa recunosti frica, iar când ti-e fricã – amâna decizia. Spune oamenilor ca vei reveni la ei. Cele mai bune decizii nu trebuie luate în momente de nervozitate, care sunt conduse de ego sau de fricã. Cele mai bune decizii sunt luate dintr-un centru al linistii si al calmului, care sunt deasupra fluxului universal.

Da, fluxul. Aici ai nevoie sa fii si tu. Acesta este locul în care este nevoie sa ajungi. Astfel încât actiunile tale sa nu exprime numai propriul adevar si dreptatea pe care o doresti pentru tine, ci sa faca parte si din fluxul mai larg si grandios al universului, observând energiile si curentii care sunt în miscare în lume în acest moment, si stapânindu-le, profitând de ele, plutind si miscându-te la unison cu fluxul universal "at the time".

Acesta este telul fundamental. Dar poate fi atins numai în pace si într-o concentrare profunda în ceea ce exista. Nu în reverii. Nu în teama. Nu în regret. Nu în stãri emotionale de frustrare, mânie, vina, depresie, nervozitate. Fluxul este un sentiment profund de pace, un sentiment obiectiv, nesentimental, un sentiment centrat de cunoastere.

Iar în aceasta stare, când poti sa-ti cobori propriul suflet pentru liniste centrata si doar sã te lasi în voia curentului, sa navighezi în fluxul universului – apar miracolele; coincidentele se ivesc dintr-o data peste tot în jur, îngerii lucreaza fara încetare în numele tau, iar Universul îsi deschide larg portile în fata ta.

Înlocuieste întunecimea fricii si a îndoielii cu stralucirea si caldura iubirii si a credintei. Stai jos în liniste. Concentreaza-te acolo, iar aceste probleme vor disparea din fata ta.

traducere editura foryou

Un comentariu:

  1. Eu am aceeasi problema ca si cea descrisa la inceputul articolului. Ma puteti ajuta?

    RăspundețiȘtergere

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...