miercuri, 11 aprilie 2012

Urmeaza fluxul !


Cand viata cedeaza sub presiunea creierului logic, singura cale de iesire este orientarea catre inima si cedarea fraielor controlului in mainile acesteia, chiar daca aceasta optiune pare nebuneasca sau amenintatoare. Ori de cate ori te simti zdrobit sub greutatea acestei lumi, linisteste-te. Roaga-te, mediteaza si deschide-te cu smerenie in fata inimii si a intuitiei tale, asteptand sa primesti instructiuni de la ele. Intuitia este adevarata busola a calatoriei tale, dar pentru a beneficia de ea trebuie mai intai sa iti doresti sa o consulti si sa ii urmezi directia.

Renuntarea la control in favoarea inimii si a intuitiei poate fi dificila daca nu esti obisnuit cu ea, dar mai ales in conditiile de tulburare extrema, cand creierul reptilian, care nu cunoaste decat reactii de tip “lupta sau fugi”, te impinge cel mai acut de la spate sa preiei controlul in mainile tale.

Spre exemplu, multe mame refuza sa accepte ca fiul lor adolescent este in siguranta atunci cand nu ajunge acasa la timp, fapt care le provoaca un atac de panica, facandu-le sa isi imagineze tot ce poate fi mai rau si sa sune la politie. Renuntarea la control pare dificila atunci cand prin birouri incep sa circule zvonuri referitoare la viitoare concedieri, fapt care te determina sa te temi ca iti vei pierde slujba si sa reactionezi cu furie in fata angajatorului si a colegilor tai, punandu-ti astfel cu adevarat in pericol slujba.

Cea mai buna solutie intr-o astfel de situatie consta in a te conecta zilnic cu inima ta, chiar si in cele mai marunte aspecte, astfel incat sa stabilesti cu ea o relatie atat de puternica si de automata incat aceasta sa devina fireasca in situatiile mai dificile.

Abandonarea controlului in favoarea inimii nu reprezinta o supunere pasiva, chiar daca mintea egotica iti va spune acest lucru. Ea iti ofera acces la intuitia ta, care este radarul pe care se bazeaza pilotul tau interior in fiecare zi. Ascultarea intuitiei reprezinta un act de mare inteligenta, dar necesita dedicatie si practica. Atunci cand iti abandonezi temerile si iti deschizi inima, la fel ca un copil care are incredere in pilotul aeronavei, tu iti ocupi locul firesc in viata, lasand inteligenta superioara sa te calauzeasca spre destinatia dorita.

Daca ii vei permite inimii tale sa te ghideze prin viata, tu te vei ridica automat pe o frecventa superioara. Maniera in care inima piloteza viata este extrem de subtila. De aceea, e posibil ca la inceput sa nu simti nimic. Vei observa insa o diferenta in viata de zi cu zi. De pilda, te-ai putea trezi ca te indrepti cu masina sau pe jos intr-o directie necunoscuta, ca intri in vorba cu o persoana pe care nu o cunosti sau ca ajungi la locul potrivit in momentul ideal.

Chiar daca nu stii de ce faci ceea ce faci, viata te calauzeste pe nevazute catre o destinatie care se dovedeste mai buna decat ti-ai fi imaginat vreodata. Daca iti vei lasa inima sa iti piloteze viata, nu vei mai fi atat de obsedat de diferite probleme si nu vei mai incerca sa le rezolvi cu disperare. Raspunsurile iti vor veni chiar inainte de a pune intrebarile.Asta inseamna sa fii integrat in fluxul universal al iubirii. Iti vei vedea in mod natural de treburi, fara a te simti la fel de anxios ca inainte. Tot ce va trebui sa faci va fi sa te prezinti la intalnire. In rest, viata te va conduce singura acolo unde doresti.

Renuntarea la anticipari nu inseamna ca renunti la toate scopurile si intentiile tale. Inseamna doar sa te deschizi in fata Universului si sa ai incredere ca acesta te va sprijini in toate scopurile si intentiile tale, clipa de clipa, intr-o maniera superioara planurilor pe care le-ar putea concepe intelectul tau.

O alta indicatie clara ca inima iti piloteaza viata este aceea ca incepi sa atragi catre tine daruri neasteptate. Asa opereaza intotdeauna inima. Ea stie cel mai bine directia in care ar trebui sa o apuci pentru a trai viata cea mai frumoasa posibila, directie pe care mintea nu o cunoaste.

Reflecteaza timp de cateva minute la intrebarile care urmeaza. Intinde-te si respira timp de cateva momente inainte de a raspunde la ele. Fii cat mai onest si urmareste sa treci de barierele pe care ti le-ai impus singur din cauza temerilor tale. Inainte de a nota in scris raspunsurile, rosteste-le cu voce tare. Acest lucru deschide inima si elibereaza adeseori informatii pe care mintea speriata doreste sa le blocheze. Nu te grabi sa dai raspunsuri simple, de tip da/nu, ci elaboreaza pe marginea lor si include exemple de reactii sau comportamente pe care le-ai manifestat. Cu cat vei fi mai atent la aceste intrebari si la aceste exercitii, cu atat mai mari vor fi beneficiile pe care le vei obtine de pe urma lor.

In ce domenii de viata simti nevoia de a practica controlul?

Te acuza alti oameni ca ai tendinta de a-i controla?

Ai mintea deschisa?

In ce domenii crezi ca ai cele mai multe prejudecati?
-in ceea ce priveste credinta religioasa?
-in ceea ce priveste convingerile politice?
-in ceea ce priveste viziunea financiara?
-in ceea ce priveste statutul social?

Ai obiceiul de a-ti asculta inima?

Cat de mult iti influenteaza inima deciziile?

Poti face diferenta intre sfaturile inimii si cele ale intelectului?

Soliciti vreodata sfaturile unor persoane dupa ce inima ti-a recomandat sa faci un anumit lucru?

Ce factori te influenteaza mai puternic decat vocea interioara?

Pui vreodata la indoiala deciziile inimii tale?

Esti constient de intelepciunea inimii tale?

Iti intrebi vreodata inima ce parere are atunci cand doresti sa iei o decizie?

Esti constient de ceea ce simti atunci cand ii permiti inimii sa te calauzeasca?

Ti se intampla vreodata sa devii obsedat de o anumita chestiune? In ce domenii de viata?

Ti se intampla sa refuzi sa iti faci planuri de viitor prea indepartate si sa asculti mai degraba de calauzirea interioara?

Obisnuiesti sa intri in contact cu inima ta doar atunci cand te simti senin, sau inclusiv atunci cand te afli intr-o stare emotionala intensa?

Fa-ti timp pentru a-ti asculta zilnic inima. Da-ti zilnic intalnire cu minunatul tau ghid interior. Asculta-ti inima cu aceeasi intensitate cu care ai asculta zgomotele daca te-ai afla singur intr-o casa necunoscuta, noaptea. Nu o asculta doar cu urechile ci si cu spiritul.



de Sonia Choquette, “Calatoria cu viteza iubirii. Un ghid pentru o viata traita in pace si fara teama.”, Editura Adevar Divin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...