sâmbătă, 28 aprilie 2012

Facand placere altora




Intrebare:

Sunt interesata sa stiu care este scopul vietii mele. Ma straduiesc sa fac pe plac tuturor si sa fiu o persoana buna si simt cateodata ca sunt un nimeni. Vreau sa fiu la inaltimea fiintei mele pentru binele copiilor mei si pentru mine si pentru toti cei din jurul nostru, dar simt ca viata este cateodata rautacioasa. Am trecut prin momente grele si vreau numai sa stiu daca exista vreun scop sa fiu aici pe pamant si ce pot face eu ca sa fiu o persoana mai buna, sa-i ajut pe ceilalti si sa fie mandrii de mine in aceasta lume.”

Raspuns :
(de la Quado)

Eu sunt mandru ca esti pe acest pamant. Ingerii care te inconjoara sunt mandri de fiecare actiune a ta, de fiecare data cand respiri si mai faci cate un pas nesigur pe drumul vietii tale. Esti inconjurata de spirite si ajutoare. Esti inconjurata de ghizi care-ti doresc binele. Esti inconjurata si complet imbratisata de dragoste, de dragostea nesfarsita a universului.

Si poti simti aceasta dragoste atunci cand te scufunzi in interiorul acestui moment, chiar acum. Cand stai singura in natura si-ti ingadui un moment sa apreciezi cerul, sa studiezi detaliile unei frunze. Pentru ca in acest moment, tu esti, si esti aceasta fiinta, iti vei descoperi propria perfectiune, vei simti dragostea care este acolo pentru tine si dragostea profunda si caldura cu care te invaluie viata.



Astfel, ceea ce trebuie sa faci este sa vii mai des aici. Trebuie sa-ti pui asta ca prioritate in viata, inainte de a le face placere altora, inainte de a face orice altceva special, petrecand numai putin timp in fiecare zi, respirand, relaxandu-te si simtindu-ti propria unime cu lumea, simtind cine esti tu si cum te potrivesti in schema lucrurilor. Numai cateva minute in fiecare dimineata sa-ti linistesti mintea ocupata, sa te bucuri de frumusete si sa gasesti putina liniste. Iar apoi, in timpul zilei, iti poti reaminti de ea, te poti inapoia printr-o inspiratie adanca si sa revii la momentul scurt de liniste si bucurie pe care l-ai gasit dimineata.

Pe masura ce viata merge inainte si tu vei continua sa faci asta timp de cateva luni, cativa ani, vei putea sa incepi sa te extinzi, sa permiti tot mai mult calm sa intre in viata ta, acest loc linistit al fiintei tale care este la dispozitia ta. mereu. Si intr-o zi, treptat si gradat, vei descoperi ca ai obtinut un fel de calm in inima existentei tale.

Scopul tau este sa fii tu insuti. Scopul tau nu este acela de a face placere altora. Este acela de a gasi cea mai buna si deplina si mai larga expresie a lui cine esti tu. Si pentru a face asta, vei avea nevoie sa te eliberezi de tirania faptului de a-i multumi pe ceilalti. Desigur, sunt multi aceia care sunt incantati de faptul ca ti-ai dedicat viata lor si cu copiii exista desigur un moment in viata lor in care asa este, desigur, necesar. Dar pe masura ce ei cersc, poti sa te eliberezi putin si sa incepi sa explorezi cine esti tu. 

Nu vei putea niciodata sa faci destula placere celorlalti, pentru ca nu le poti implini nevoile. Asa cum nici ceilalti nu-ti pot implini tie pe deplin nevoile. Trebuie sa-ti aduci tie insuti placere. Trebuie sa-ti construiesti in interiorul tau un interior al fiintei tale de adevar si bucurie si pace, un interior al dragostei de sine si de adanc respect si onoare pentru persoana pe care o reprezinti. Scopul tau este acela de a fi. De aceea esti aici. Numai ca sa fii. Si in aceasta fiinta, sa deschizi toate calitatile si minunile pe care le reprezinti.

Nu este posibil sa traiesti pentru ceilalti, sperand sa obtii de la ei recunoasterea, lauda si aprecierea care crezi ca te vor face fericita. Cand faci asta, s-ar parea ca oferi, dar de fapt ai nevoie de ceva si incerci sa-l obtii. Dar nu va merge. Nu vei putea obtine de la ceilalti ceea ce ai nevoie ca sa te completezi tu si nici nu poti lua de la ei. Trebuie sa fii tu insuti, centrata si intreaga. Si trebuie sa le ceri si celorlalti sa faca asta, sa invete sa se completeze si ei si sa-si ofere ceea ce au nevoie.

Incepe prin a te iubi si a te respecta pe tine insuti, ducandu-te intr-un loc linistit dimineata in momentele cand esti singura. Apoi, in afara acestei iubiri si a respectului pentru tine insuti vei gasi taria de a cere si celorlalti sa-ti dea respectul pe care-l meriti, sa se poarte bine cu tine, sa te onoreze pentru cine esti tu. Aceasta nu este acelasi lucru cu incercarea de a le face placere, cu incercarea de a le castiga adoratia si recunoasterea. Tot ce ceri este sa-ti ingaduie sa fii cine esti tu. Sa-ti ingaduie sa te exprimi cu sinceritate si sa traiesti integru.

O viata integra s-ar putea sa nu faca placere oricui. Dar iti va face tie placere. O viata integra este una in care iti asumi riscul de a-i nemultumi pe ceilalti vorbindu-ti propriul adevar, facand ceea ce consideri ca este bine, traindu-ti viata ca marturie a simtamintelor pe care le ai in interiorul tau, acel sentiment care te calmeaza si te centreaza si te implineste. Acest interior linistit iti cunoaste adevarul.



Si daca nu ai ajuns la asta, daca nu-ti cunosti propriul interior, daca nu ti-ai gasit propriul adevar, atunci ar trebui sa te concentrezi, mai mult timp zilnic pentru a ajunge macar un pic la asta, destul ca sa inveti sa recunosti cand ai ajuns in interiorul adevarului din tine, locul unde simti ca esti intr-adevar.

Aceasta samanta din tine, acest sentiment de pace din plexul solar, acest loc in care ajungi atunci cand iti inchizi ochii pentru un moment, inspiri adanc si asculti ciripitul unei pasari, acest loc este un fundament pentru orice bine care va veni in viata ta. Este locul in care inveti sa te cunosti pe tine insuti. Este locul in care incepi sa-ti oferi dragostea si aprecierea pe care ai incercat sa le obtii de la altii. Este raspunsul la orice iti creaza probleme.



Dar tu ai dreptul sa ceri asta celor din viata ta, sa ceri cateva minute de pace si liniste in fiecare zi, in care sa fii singur in spatiul tau propriu, respirand adanc, simtind cine esti tu, fiind chiar persoana minunata care esti intr-adevar in adancul tau.

Gaseste-te pe tine insuti. Fii tu insuti. Exprima-te pe tine insuti. Gaseste-ti curajul sa sapi adanc si apoi sa aduci minunea, glumele, lucrurile diferite si ciudate care te alcatuiesc. Straluceste imprejur prin cine esti tu, indiferent de ceea ce gandesc ceilalti. Straluceste in minunatia ta. Intra adanc in tine si gaseste acea stralucire, acel foc, acea uimire care esti tu. 

Apoi viata ta va incepe sa fie un adevarat dar pentru ceilalti, pentru ca tu luminezi lumea cu stralucirea ta. Nu incerci sa o iei de la altii, deoarece tu ai totul. Nu incerci sa te completezi deoarece iti recunosti propria implinire. Nu trebuie sa faci pe plac nimanui, deoarece nu exista nimic sa ai nevoie in schimb de la ei. Tu esti. Si aceasta trebuia sa fii.

Mesaje de la Quado - Editura foryou

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...