sâmbătă, 25 februarie 2012

Ingerii

Ce este un Înger? 


Cuvântul înger se crede a fi un derivat al cuvântului grec "angelos" care înseamnă "mesager". În teologia creştină, musulmană, iudaică şi altele, un înger poate să fie unul care acţionează ca mesager, ajutor sau agent al lui Dumnezeu. 

În Biblie este în general văzut că voinţa lui Dumnezeu este de obicei împărtăşită sau înfăptuită de îngeri. 

Îngerii sunt spirite fără corp, care posedă inteligenţă superioară, forţă enormă şi sfinţenie fără pereche. 

Îngerii sunt compuşi din materie eterică, astfel ei pot lua orice formă fizică se potriveşte nevoii lor imediate. 

Ei se bucură de o relaţie personală cu Dumnezeu ca specialii lui copii adoptaţi, contemplând, iubind, şi lăudându-l în Paradis. Unii dintre ei sunt frecvent trimişi ca mesageri de sus către oameni. 

Îngerii sunt esenţa iubirii şi a bucuriei şi îşi au tulpina în Inima lui Dumnezeu/Dumnezeiţa.

· Acum, veţi întreba de ce Dumnezeu/Dumnezeiţă? Este Dumnezeu femeie sau bărbat?

· Nu este nici una nici altul şi amândoi în acelaşi timp. Ce este definit ca Dumnezeu de noi este doar Sursa Supremă a întregii existenţe, un Spirit la o atare magnitudine, atât de neconceput, încât nu are sex şi ar putea fi ambele în acelaşi timp dacă alege s-o facă. Aşa că referinţa la Dumnezeu/Dumnezeiţă a fost doar pentru a sublinia că oricum ai decide să-l/o/îl chemi nu are importanţă. 

Îngerii sunt nenumărat de mulţi, şi sunt în Univers cu milioanele. Ei sunt dedicaţi să servească nevoilor tuturor entităţilor cu liber arbitru aşa încât şi tu să poţi experimenta acelaşi nivel de iubire necondiţionată ca şi ei. Fiecare înger îşi îndeplineşte sarcina încredinţată fără nici o urmă de ezitare, în timp ce sunt foarte fericiţi şi încântaţi să îşi ofere Înţelepciunea şi Ghidarea pline de Iubire. Toţi avem îngeri în jurul nostru constant, fără excepţie, şi ei sunt pasionaţi şi emoţionaţi în faţa oportunităţii de a comunica cu tine. 

Îngerii au fost creaţi cu un scop, şi anume scopul de a iubi şi de a servi tuturor fără condiţii. Făcând aceasta, îngerii susţin un focar de iubire pură peste tot în univers şi deci sunt capabili să înfiinţeze rezonanţa pentru vibraţia iubirii pure oriunde este nevoie. Tu pe de altă parte, eşti o entitate cu liber arbitru. Asta înseamnă că ai ales să îţi dezvolţi abilitatea de a exista cu iubire necondiţionată câştigând multă experienţă prin multe vieţi şi diferite forme de viaţă. Îngerii au fost creaţi pentru a echilibra orice energii sau acţiuni care se mişcă în direcţii opuse iubirii aşa încât ulterior îţi vei aminti adevărata ta esenţă divină. 

În religia şi teologia creştină un înger poate fi de asemenea un membru al celui mai de jos ordin al ierarhiei celor nouă celestiale, ceea ce înseamnă exact cu o treaptă mai jos de arhangheli. Un înger căzut este de obicei clasificat ca un drăcuşor, la fel ca Satan însuşi; pe când un înger păzitor este clasificat ca fiind un ghid uman sau protector. Îngerii sunt în general reprezentaţi de o imagine cu aripi şi purtând o haină albă lungă. Sunt uneori văzuţi având halouri care emană din jurul capului lor într-o glorioasă bogăţie de lumină, servind a simbol al înţelepciunii divine. Îngerii nu mor şi nu îmbătrânesc, ei sunt nemuritori, creaţi de Dumnezeu şi existând de la începutul creaţiei. De obicei ei sunt acceptaţi ca fiind paznicii sufletului. Chiar dacă în general îngerii sunt divini, ei au fost observaţi ca fiind supuşi greşelii şi predispuşi păcatului, mai ales mândriei. Unul dintre cele mai remarcabile exemple este cel al lui Satan şi armata lui căzută. 

Îngerii pot lua o varietate de forme diferite. În Ezechiel 1:16-21, Isaiia 6:1-3, şi pe parcursul Cărţii Revelaţiei ei sunt descrişi ca luând nu numai imagine de bărbat dar şi alte forme fantastice. Un exemplu remarcabil a fost îngerul care a luat imaginea unui tufiş în flăcări. Imaginea unui înger cu aripi tinde să simbolizeze natura spirituală a fiinţei. Scopul aripilor este de a le permite îngerilor să călătorească prin eter şi de asemenea este un simbol al autorităţii divine. 

Îngerii sunt peste tot şi poţi să ceri ca aceştia să te ajute cu orice doreşti. Nu sunt limite!! De fapt, dacă nici un înger nu e liber pentru o anumită sarcină, un înger este creat ca răspuns al dorinţei sau rugăciunii tale, doar pentru tine! Da, TU şi Divinul creează îngeri la cerere. Îngerii sunt Dumnezeu/Dumnezeiţa făcând o vizită personală, dar într-o formă diminuată. Oricum, iubirea pe care ei o au e nemărginită. Aminteşte-ţi - Îngerii sunt supuşi legilor liberului arbitru. Deci, ei nu ne pot ajuta în vieţile noastre decât când noi le cerem. Deci, nu uitaţi să cereţi! 

· Iată din nou Dumnezeu/Dumnezeiţă şi aceeaşi întrebare răsare.

· Îngerii ne apar în diferite forme şi dimensiuni. De multe ori calitatea unui înger este atât de delicată astfel încât ei aleg corpuri feminine sau chiar masculine cu caracteristici feminine. Un înger ne va apare în forma cea mai potrivită nouă. 

Un Ghid Spiritual este de asemenea o entitate cu liber arbitru, dar a evoluat în ceea ce voi aţi numi un timp îndelungat. Ei fac parte dintr-o conştiinţă de grup de spirite care au evoluat mai presus de formă în fiinţe de lumină şi esenţă pură. Deşi au o natură angelică, Ghizii Spirituali sunt entităţi cu liber arbitru şi deci îşi aleg calea de creştere mai departe. Ghizii Spirituali sunt maeştrii învăţători şi pot călători şi naviga prin multe, multe nivele de existenţă. Ei sunt aici pentru a te ghida şi a te învăţa atunci când vrei să asculţi. Ei comunică mereu cu tine prin gândurile, muzica, mediul tău înconjurător, orice au nevoie pentru a putea să-ţi atragă atenţia. 

Toţi au cel puţin un Înger Păzitor, şi uneori doi sau trei. Un Înger Păzitor este o fiinţă care este dedicată să te asiste şi să te ajute pe tot parcursul vieţii. Oricum, relaţia este de obicei mai profundă de atât. Îngerul tău Păzitor a fost creat din aceeaşi esenţă din care este creat şi sufletul tău. S-ar putea spune că este un aspect sau o esenţă mai înaltă a ta. Îngerul tău Păzitor nu este în esenţă separat de tine, are o dedicaţie absolută şi clară faţă de tine şi călătoreşte cu tine în orice călătorie pe care tu, ca entitate cu liber arbitru, doreşti să o întreprinzi. Îngerul tău Păzitor face o înţelegere cu sufletul tău, pentru a-l ajuta în completarea oricărei sarcini a ales să o ducă la îndeplinire - iată motivul pentru care îngerii au fost cunoscuţi ca făcând salvări miraculoase de la incidente. Dacă un suflet a ales să rămână focalizat pe planul terestru pentru o anumită perioadă de timp, un înger va ajuta în scoaterea din încurcături până ce timpul nu s-a scurs pentru acesta. Îngerii şi miracolele lor sunt calea lui Dumnezeu de a rămâne anonimi. 

Un înger este complet, unificat şi centrat înăuntrul Inimii Divine mereu. Un înger nu se pune la îndoială sau se contemplă, el există pur şi simplu. În a fi el însuşi, este o legătură între iubirea mereu prezentă a lui Dumnezeu şi graţie. Un înger a fost creat să servească, să iubească, să susţină şi să sprijine pe acela căruia i-a fost desemnat, şi pe aceia care cer suport angelic. Îngerii pot fi întâlniţi în orice colţ al universului, şi cu milioanele! Dacă ai putea vedea îngeri cu ochiul liber, ai fi mirat de cât este de populat de fapt pământul. Ai simţit vreodată o adiere de aer răcoros atingându-ţi obrazul atunci când eşti singur undeva? Aceea s-ar putea foarte bine să fi fost un înger dându-se la o parte în timp ce tu intrai într-o conferinţă de îngeri fără să-ţi dai seama! 

Deci, dacă ai un Înger Păzitor, de ce ghizii stabilesc contact cu noi oamenii? Îngerul tău Păzitor e acea parte a fiinţei tale eterne care păstrează o viziune şi o focalizare asupra ta ca şi copil unificat al lui Dumnezeu­/Dumnezeiţă. Ghidul tău, pe de altă parte, este aici ca să te asiste în luarea de decizii simple care te vor ajuta să creşti pe parcursul experienţelor cu bucurie şi cu mai multă uşurinţă. Nu toţi ghizii sunt permanenţi; o dată ce ai învăţat tot ce poţi cu un ghid, un altul de obicei va prelua de unde eşti şi te va duce mai departe. Îngerul tău păzitor are iubire şi protecţie de împărţit, şi ca atare, scopul lui sau al ei este de a-ţi furniza o reflecţie a adevăratei tale naturi aşa încât tu să nu uiţi niciodată total esenţa divinităţii. Ai putea spune că Îngerii Păzitori păstrează amprenta divină (blueprint) a ceea ce eşti tu de fapt în ideea ca tu să te trezeşti la acest adevăr final. Fiinţa ultimă care eşti, una care este iubire pură, aceea că tu eşti Dumnezeu! 

Sunt îngeri pentru aproape orice funcţie la care te-ai putea gândi, şi mult mai multe! Nu este nici o limită cu privire la cât de mulţi îngeri poţi să ai în viaţa ta şi nu există limite nici cu privire la ceea ce vrei să ceri! Poţi să ceri îngeri să te asiste cu orice proiect sau problemă ai putea avea. Poţi să chemi îngeri oricând vrei şi cu orice scop atâta timp cât acel scop nu este intenţionat să rănească pe altcineva sau Pământul însuşi. Cere-le îngerilor să umple casa ta cu iubire, să-ţi păzească copii la şcoală, să călătorească cu tine în călătorii lungi, să te susţină când îţi propui să renunţi la fumat, sau să slăbeşti sau să devii mai sănătos. Cere unui înger să aibă grijă de computerul tău sau să te asiste în rezolvarea unui conflict cu un prieten sau o rudă. Nu există nici o limită în ceea ce poţi să ceri unui înger să facă pentru tine. Doar simplu obişnuindu-te să binecuvântezi tot ceea ce experimentezi şi cerând îngerilor să fie prezenţi peste tot în viaţa ta, vei începe să întruchipezi calităţi angelice în viaţa ta. Vei fi mai deschis iubirii şi abundenţei universului. Vei începe să experimentezi mai multă bucurie, sănătate şi râset în timp ce simţi aripile îngerilor zburând în jurul oricărui aspect al vieţii tale. 

Credinţe despre Îngeri! 

În multe religii, cum ar fi creştinism, iudaism, islamism, se crede că între Dumnezeu şi oameni există fiinţe intermediare, numite îngeri. Ei sunt fiinţe fără corp care îndeplinesc anumite sarcini pentru Dumnezeu şi sunt de obicei consideraţi a fi mesagerii lui Dumnezeu. Îngerii sunt spirite bune, spre deosebire de omologul lor, demonii. De obicei sunt ilustraţi ca având o formă umană, fiind îmbrăcaţi în haine albe, lungi, înconjuraţi de lumină strălucitoare şi cu aripi lungi de lebădă. Au fost reprezentaţi astfel de artişti, deseori la cererea bisericii, pentru a-i atenţiona pe oameni că îngerii sunt mai mult decât umani. Cu toate acestea sunt cazuri unde îngerii apar ca oameni obişnuiţi şi confundaţi ca atare - povestea lui Lot, de exemplu. 

În etapele timpurii ale omenirii, credinţa în spirite era universală. Omul primitiv credea că nu există spirite rele sau bune. Un spirit pur şi simplu avea puteri, numite manna, cu care putea face şi bine şi rău. Cu ivirea creştinismului şi a altor mari religii, credinţa în astfel de spirite a fost condamnată, şi au devenit demoni. Credinţa în îngeri şi demoni poate fi urmărită înapoi în religia antică persiană unde erau două fiinţe supreme: Ahura Mazda şi eternul oponent Angra Mainyu. Prima reprezintă binele şi a doua răul. Ambele au urmaşi şi servitori, îngerii servesc pe Ahura Mazda, în timp ce demonii servesc pe Angra Mainyu. Aici distincţia a fost făcută pentru prima dată între spirite bune şi rele. 

În Vechiul Testament îngerii joacă un rol proeminent ca mesageri ai lui Dumnezeu. Tot în Vechiul Testament demonul conducător, Satan, este introdus. Oricum, de abia în Noul Testament Satan este ilustrat ca Lucifer (de fapt Satan şi Lucifer sunt doi îngeri căzuţi diferiţi), primul dintre îngerii căzuţi care să se revolte împotriva lui Dumnezeu. În Noul Testament, îngerii sunt prezenţi la toate evenimentele importante din viaţa lui Iisus. Aici, Ei devin mai mult decât mesageri; ei sunt reprezentaţi ca agenţi ai lui Dumnezeu în aducerea judecăţii pe pământ.

sursa: internet 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...