marți, 10 mai 2011

Detoxifierea spirituala si emotionala

Cum sa scapi de gandurile si emotiile negative si cum sa-ti inveti sufletul sa gandeasca pozitiv


Este mai usoara detoxifierea alimentara. Pentru ca trupul nu gandeste, ci percepe. Trupul simte ceea ce gandeste sufletul. Trupul este sclavul mintii si al sufletului… Sufletul simte. Mintea gandeste. Impreuna fac omul. Iar uneori il fac sa fie slab, negativist, nesigur pe el, nesigur pe altii… E mai usoara detoxifierea alimentara dintr-un motiv simplu: este PERFECT si comod sa alegi calea ocolita, este “potrivit” pentru ca nu te smulge prea brusc din binele pe care il cunosti… Este simplu sa manipulezi trupul si sa-l aduci pe calea cea buna. Este floare la ureche sa-i spui ca fericirea se afla in exterior. Este naiv si te va crede. Este usor sa-l treci prin foc si paie si printr-un post indelungat sau o cura celebra de dezintoxicare si sa spui ca “gata”, ai facut-o si pe asta. L-ai vindecat. L-ai scapat de toxine. Da. Problema s-a rezolvat printr-o cura de fructe si legume ingurgitate dupa sfatul vreunui nutritionist. 

Dar ce sa faci cu sufletul? Si ce sa faci cu mintea? Cum sa-ti cureti mintea de ganduri negative si sa o faci sa simta pozitiv? Cum sa-ti inveti sufletul sa gandeasca pozitiv? Si ce faci cu “otrava” distructiva pe care o lasi in fiecare zi sa ti se scurga incet incet in fiecare gand, in fiecare emotie, in fiecare gest, in fiecare actiune de-a ta ? Cu toate grijile care nu te lasa sa inchizi cele doua pleoape obosite noaptea.... ce faci? Ce faci cu durerea ocazionala din suflet? Cum sa-i dai papucii? Cum sa o faci sa plece? Ce faci cu bani
i aceia putini care nu or sa se inmulteasca peste noapte singuri oricat de pozitiv si increzator ai gandi? Si ce faci cu tristetea care te loveste cand ti-e lumea mai draga si mai vesela? Cu neputinta care te incearca cand constanti ca viata nu este tocmai cea pe care ti-o imaginai, cea la care sperai? Ce faci cu oamenii pe care ii lasi sa iti insufle dezamagire, toxicitate, manie, teama de ei si de tine, neliniste, disperare? Ce faci cu ei? Ce faci cu tine daca te asezi in mijlocul drumului si il iei pe “nu” in brate si… nu mai vrei, pur si simplu NU mai vrei sa zambesti, nu mai vrei sa fii fericit? Ce facem cu toate acestea? NIMIC. De multe ori nu facem nimic. De cele mai multe ori… Tocmai de aceea este atat de gresit!!!
Fericirea iti ia intotdeauna prea putin timp, iar nefericirea ti-l consuma de cele mai multe ori pe tot. Fiecare gand este valid. Fiecare sentiment este legitim. Gandurile negative si pozitive sunt firesti. Trebuie sa le acceptam ca atare. Uneori ne facem mai mult rau incercand SA NU simtim, SA NU gandim negativ decat daca am simti si am gandi astfel, decat daca am afla si motivul pentru care facem acest lucru. Uneori, teama de suferinta este mai mare decat suferinta insasi. Uneori, oamenii incearca sa se ridice deasupra sentimentelor lor. Ati vazut persoane care se lauda ca nu au avut niciodata in viata lor un acces de manie? Cum nu!?... Poate ca au fost tot timpul maniosi in interiorul lor.

Gandurile creeaza emotii, emotiile iti creeaza comportamentul si comportamentul iti creeaza viata. Sentimentele, indiferent de natura lor pozitiva sau negativa, furnizeaza o cantitate semnificativa de informatii despre valorile tale, despre ceea ce conteaza pentru tine, despre acele persoane, lucruri si situatii care te incarca cu energie pozitiva, despre acele persoane, lucruri si situatii care iti fura energia, despre limite si lupte interioare. Trebuie doar sa-ti lasi mintea, sufletul si trupul sa le preia mesajul ca atare. 

Cand te incearca gandurile negative, fa liniste in mintea ta! Porunceste-le sa taca si redu-le la tacere! Fa apel la minte, la logica, ca sa alungi simtirile negative. Daca vrei sa-ti controlezi emotiile, atentia ta trebuie sa se indrepte asupra gandurilor care le-a generat. Cu cat devii mai constient de gandurile si emotiile tale negative, cu atat mai mult te apropii de eliminarea lor. Din interior catre exterior, putem crea viata pe care ne-o dorim. Trebuie doar sa nu lasam exteriorul (atunci cand este negativ la randul sau) sa se reflecte negativ in interiorul nostru.

Niciodata o emotie nu poate fi mai mare decat ceea ce esti tu in interior. Doar daca nu ii acorzi o atentie exagerata. Ceea ce si isi doreste. Niciodata un gand nu poate sa-ti acopere toate celelalte ganduri si sa le suprime. Decat daca tu ii permiti acest lucru. Tu esti cel care ii da energie si putere unei emotii admitandu-i existenta, facand-o sa se amplifice sau sa te copleseasca. Tu esti cel care iti lasi gandul sa te stapaneasca. Tot tu esti cel care ar trebui sa decida pentru tine. Tu ar trebuie sa decizi ce ganduri te pot face fericit, ce sentimente te pot face impacat cu tine… Care DA si care NU. Emotiile negative sunt toxinele de care trebuie sa scapam nu facandu-ne ca ploua, reprimandu-le sau ignorandu-le existenta, ci supunandu-le unei cure de detoxifiere mentala si emotionala. Energia negativa trebuie identificata si inlaturata, constiinta trebuie revigorata. Si trebuie sa stii ca nu avem nevoie de un drum special catre noi insine. Il stim dintotdeauna. Ni se arata singur cand intelegem tot ce-am spus pana acum.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...